Amerikai kr?mes
sponsored links
Puha kaka?s pisk?ta, habk?nny? van?li?s kr?m ?s tejsz?nhab. Annyira finom ez a s?tem?ny, nem t?l ?des. Emellett nagyon egyszer?, gyorsan elk?sz?l.
Any?k napj?ra k?sz?tettem (m?g m?sf?l h?ttel ezel?tt), ezzel k?sz?nt?ttem fel Anyuk?mat. Szerettem volna egy eleg?ns, finom s?tem?nyt, amit a gyerekek mellett is gyorsan ?s egyszer?en el tudok k?sz?teni. Nagyon ?r?lt neki Anyuk?m, ?s ?zlett az eg?sz csal?dnak, amikor eb?d ut?n megrohamoztuk a k?n?l? t?lat. ?
Hozz?val?k a kaka?s pisk?t?hoz:
kb. 27x37 cm-es tepsihez
7 nagyobb toj?ss?rg?ja
18 dkg krist?lycukor
20 dkg finomliszt
1 cs. s?t?por (12 g)
2 ev?kan?l holland kaka?por vagy cukrozatlan kaka?por
13 ev?kan?l v?z
A van?li?s kr?mhez:
7 toj?sfeh?rje
9 ev?kan?l krist?lycukor
2 csomag van?li?s pudingpor
6 dl v?z
A tetej?re:
4 dl habtejsz?n
1 csomag habfix?l?
5 dkg tejcsokol?d? reszelve
A S?TEM?NYES K?NYVEM megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A s?t?t el?meleg?tj?k 180 fokra.
- A tepsit enyh?n kivajazzuk, meghintj?k liszttel.
- A t?szt?hoz a toj?sok s?rg?j?t habosra keverj?k a cukorral (feh?red?sig), belekeverj?k a vizet, majd hozz?szit?ljuk a liszt + s?t?por + kaka?por kever?k?t - sim?ra keverj?k. (Ha esetleg nagyon s?r?nek ?rezz?k, adhatunk hozz? m?g 1-2 ev?kan?l vizet, de ha nagyobb toj?ssal k?sz?tj?k, akkor m?r nem kellesz hozz? plusz v?z.)
- A t?sztamassz?t a tepsibe egyengetj?k ?s als?-fels? programon, 180 fokon kb. 13-15 percig s?tj?k.
- K?zben a toj?sok feh?rj?t habosra verj?k, majd hozz?adjuk a cukrot ?s tov?bb habos?tjuk. F?lretessz?k.
- Egy l?basba ?nt?nk 5 dl vizet, a marad?k 1 dl v?zben sim?ra keverj?k a pudingporokat (csom?mentesre), majd hozz??ntj?k az 5 dl v?zhez ?s k?zepes l?ngon, kevergetve, s?r?re f?zz?k. Levessz?k a t?zhelyr?l, ?s a m?g forr? pudingot ?sszekeverj?k a toj?sfeh?rje habbal.
- Ha s?lt a t?szt?nk 13-15 percet ?s m?r szinte k?szre s?lt, kivessz?k a s?t?b?l, r??ntj?k a van?li?s habot egyenletesen, ?s visszatessz?k a s?t?be, ?gy s?tj?k m?g kb. 10 percig.
- A megs?lt s?tem?nyt kivessz?k a s?t?b?l, teljesen kih?tj?k!
- A tejsz?nhabot el??r?s szerint felverj?k a habfix?l?val, majd r?kenj?k a kih?lt!! s?tem?ny tetej?re. Tejcsokol?d?t reszel?nk r?.
- Tehetj?k h?t?be dermedni 1-2 ?r?ra a szebb szeletel?s ?rdek?ben, de azonnal is szeletelhet? m?r. Viszont mindenk?pp h?t?ben t?roljuk!
J? ?tv?gyat!
NS receptje alapj?n