Amerikai,?fony?s keksz
sponsored links
Amerik?ban nagyon n?pszer? ez a keksz,amit mi itthon p?feteg keksznek ismer?nk.
A hozz?val?i ?s az elk?sz?t?se kiss? elt?r a mi receptjeinkt?l.Kaka? helyet a massz?ba gy?m?lcs?t kevernek ?s az elk?sz?tett massz?t nem h?tik le.
Nagyobb goly?kat form?lnak a t?szt?b?l ?s ?gy s?tik meg ?ket.Az elk?sz?lt kekszeket,egyes?vel ?rulj?k a cukr?szd?ban ?s a p?ks?gekben.
Pr?b?lj?tok ki! Nagyon finom .
Hozz?val?k:
140 g puha vaj vagy margarin
200 g cukor
2 db toj?s.
250 g ?fonya + 60 ml v?z
1 csipet s?
K?v?skan?l reszelt narancsh?j
6 g s?t?por
400 g liszt
Elk?sz?t?se :
Meleg?ts?k el? a s?t?t 160 fokon.
Az ?fony?t a v?zzel turmixoljuk ?ssze, majd sz?rj?k le.
A vajat a cukorral,a toj?ssal ?s a reszelt narancsh?jjal keverj?k haboss?.
Adjuk hozz? a sz?rt ?fony?t,majd keverj?k hozz? a s?t?porral ?s a s?val elkevert lisztet.
S?r? nem foly?s massz?t kell hogy kapjunk.
A massz?b?l pingponglabda nagys?g? goly?kat form?ljunk.
Ezut?n,krist?lycukorba,majd porcukorba forgassuk meg ?ket.
S?t?pap?ros tepsire kiss? t?vol egym?st?l rakjuk le a goly?kat,majd s?ss?k 12 percig.
S?t?s ut?n hagyjuk a tepsin kih?lni,hogy megtarts?k a form?jukat.