Amerikai csokis keksz - chocolate chip cookie
sponsored links
Annyira amerikai, amennyire csak lehet a j? magyar lisztb?l, osztr?k vajb?l, francia csokilencs?b?l. A n?dcukor legal?bb f?l-amerikai, azaz d?l :)
Az a j? tulajdons?ga nem veszett el, hogy remek?l fel tud dobni egy ?lmos reggelt, egy f?raszt? home office-os vagy itthon tanul?sos d?lel?tt?t. K?pes komplett eb?dd? var?zsolni egy spen?tf?zel?ket (hah, van ut?na desszert, az m?r 2 fog?s...), ?s csak ?gy is el-elt?nik egy darab a kekszes dobozb?l.
T?z perc alatt el?k?sz?thet?, s m?r csak s?tni kell. Az pedig most a h?v?sebb napokon ?ld?s tud lenni.
Hozz?val?k (12 ?ri?si vagy 18 nagyobb darabhoz):
12 dkg vaj
12 dkg n?dcukor
1 toj?s
1 csomag van?li?s cukor vagy 1 ek van?liaesszencia
csipet s?
24 dkg liszt
1 kk sz?dabikarb?na
24 dkg csokilencse
A s?t?t el?meleg?tem 180 fokra, s?t?pap?rral b?lelt nagy tepsit k?sz?tek. (1 perc)
Egy nagyobb t?lat fogok, a puha vajat habosra keverem a cukorral. (3-4 perc)
Hozz?adom a toj?st, van?li?t, s?t, ?s azzal is j?l elkeverem. (2-3 perc)
J?het a liszt ?s sz?dabikarb?na elegye, gyors mozdulatokkal ezt is elkeverem. (max 1 perc)
V?g?l hozz?adom a csokilencs?t, a massz?t gomb?colkba rendezem, a gomb?cokat a s?t?pap?rral b?lelt tepsire helyezem, ?s teny?rrel kiss? sz?tlap?tom. Nagyon nem kell ellapogatni, a s?t?s k?zben is ter?lni fog.
Arra kell ?gyelni, hogy minimum f?l s?tinyi hely legyen a gomb?ck?k k?z?tt.
10-12 percig s?t?m a meleg s?t?ben a s?tiket. Ha lej?rt a s?t?si id?, a s?t?lapot r?gt?n kiveszem a s?t?b?l, ?s a kekszeket csak teljes h?l?s ut?n mozgatom, ugyanis hajlamosak melegen t?rni.
K?v? vagy egy poh?r tej mell? isteni tud lenni.R?ad?sul a j? ?reg Mikul?snak is ez a kedvence, decemberig les?thetj?k ?gy 80-100 alkalommal, hogy alaposan begyakoroljuk a nagy napra.
A csal?d biztosan ?rt?kelni fogja, az ?n gyerekeim m?r most el?jegyezt?k a k?vetkez? adagot...