Amarettis -t?r?s pite
sponsored links
Hozz?val?k:
--- A pitet?szt?hoz:
30 dkg simaliszt
f?l csomag s?t?por
10 dkg porcukor
csipetnyi s?
18 dkg vaj
1 eg?sz toj?s + + toj?s s?rg?ja
--- T?ltel?k:
40 dkg kr?mes t?r?
1 eg?sz toj?s
10 dkg porcukor
10 dkg csokicsepp (vagy csoki darabokra vagdalva)
20 dkg amaretti
2 ev?kan?l rum
+ 1 ev?kan?l zsemlemorzsa a t?ltel?k al?
A pitet?szt?hoz a sz?raz hozz?val?kat ?sszemorzsoltam a vajjal, majd a toj?st ?s a toj?ss?rg?j?t hozz?adva t?szt?v? gy?rtam. Folpack f?li?ba csomagolva pihentettemhideg helyen kb. 1 ?r?t.
A s?t?t bekapcsoltam 180 fokra.
A piteform?t kivajaztam ?s kisz?rtam liszttel.
A t?szt?t pihentet?s ut?n k?t r?szre osztottam, egyik az eg?sznek 2/3-a, a m?sik r?sz pedig a marad?k 1/3. A kisebb r?szt a f?l??ba visszacsomagolva visszatettem a h?t?be. A nagyobbik r?szt kiny?jtottam akkor?ra, hogy a piteforma oldal?ra is ker?lj?n t?szta. Megsz?rtam 1 ev?kan?l zsemlemorzs?val, ?s am?g elk?sz?l a t?ltel?k, betettem az ?gy el?k?sz?tett form?t a h?t?be.
A t?ltel?khez a t?r?t a toj?ssal, porcukorral ?s a rummal kikevertem. ?vatosan beleforgattam a darabosra t?rdelt amaretti kekszeket ?s a csokicseppet. (vagy darabokra vagdalt csokit).
A t?ltel?ket a t?szt?ra ?nt?ttem. A marad?k t?szt?t nagyobb lyuk? reszel?n r?reszeltem. Betettem az el?meleg?tett s?t?be ?s 180 fokonkb. 25-35 perc alatt megs?t?ttem. Hagytam kih?lni. (Megj.: jobb ha egy ?jjelt pihen hideg helyen, j?l ?t?rnek az ?zek.)