Almáspite-ravioli

2018-07-08

sponsored links


Ismét egy kis desszert került az asztalra, mégpedig házi készítésû tészta felhasználásával, amibe most sincs tojás. Nem mondom, hogy pillanatok alatt elkészíthetõ, de én imádom a pepecselõs finomságokat. A gyümölcsös töltelék, az illatos fahéjas fûszerkeverék az almáspitét juttatja az eszünkbe. Mivel az alma nincs kicsavarva, ezért a ravioli nem száraz, de ha igazán szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor egy gombóc vanília fagyi társaságában fogyasztjuk el. 
A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában is. 
A felhasznált ízesítõt a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 18 raviolihoz
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
Töltelékhez:
*3 nagyobb alma
*1-2 ek cukor
Forgatáshoz:
*13 dkg teljes kiõrlésû zsemlemorzsa
*3 ek olaj

A lisztet a vízzel alaposan összedolgozzuk, zacskóba csomagolva pihentetjük. 
A forgatáshoz a morzsát az olajon megpirítjuk, és kihûtjük. Az almát meghámozzuk, a reszelõ nagy lyukán lereszeljük, kicsavarás nélkül ízesítjük a fûszerkeverékkel, cukrokkal. 
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1 mm vékony téglalapra nyújtjuk, az egyik felére teáskanálnyi tölteléket halmozunk, körülötte lekenjük vízzel. Ráhajtjuk a tészta másik felét, kicsit lenyomkodjuk. 
Kiszaggatjuk, gyöngyözõ, bõ vízben kifõzzük. 
Szûrõkanálban lecsepegtetjük, a morzsában megforgatjuk, porcukorral megszórjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is megtaláltok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/07/almas...

sponsored links

Keres?s