Almáskenyér

2010-11-10

sponsored links

Egyszer régen találtam valahol egy almáskenyér receptet. Sajnos nem írtam fel, hogy hol, így elnézést az eredeti szerzõtõl, de nem tudok rá hivatkozni. Kicsit át is dolgoztam a mûvet, nem került bele méz (miattam) és dió (a Kisasszony miatt), de beleütöttem két tojást (biztos, ami biztos), és vágtam bele étcsokit. A végeredmény olyan jó lett, hogy már nem is volt módom lefényképezni.

Almáskenyér

30 dkg liszt

2 tojás

1 csomag sütõpor

10 dkg gyümölcscukor

1 evõkanál vaj

2 kávéskanál fahéj

1 evõkanál rum

50 dkg reszelt alma

5 dkg mazsola

10 dkg étcsokoládé

A tészta alapanyagait (a rumig) összekeverem. Ezután beleteszem a reszelt almát, a beáztatott mazsolát és a felkockázott csokoládét. 180 fokon õzgerinc formában 45 percig sütöm.

A recept nyomtatható változata itt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/11/10/almaske...

sponsored links

Keres?s