Almás-zabpelyhes süti

2010-11-10

sponsored links

Ez a süti leginkább egy mûzliszelethez hasonlít. Nagyon laktató és egészséges (méz nélkül pedig diabetikus). Az eredeti receptet a Nosalty-n találtam.

Almás-zabpelyhes süti

Hozzávalók:
500 g apró szemû zabpehely
1 kg savanykás alma
100 g durvára vágott dió vagy mandula
100 g vaj
1 citrom leve
2 evõkanál õrölt fahéj
2 evõkanál kókuszreszelék
(2 evõkanál méz)
csipetnyi só
zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)

Elkészítési idõ: 20 perc (+ 30 perc sütés)
Mosogatnivaló: még számomra is kibírható :)

Elkészítés
  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és a reszelõ nagyobbik lyukán lereszeljük.
  2. Összekeverjük a zabpehellyel, mandulával, citromlével, kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal. A sóval, fahéjjal és esetleg mézzel ízesítjük. Legegyszerûbb kézzel összegyúrni.
  3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
  4. 180 C-os sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.


Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2010/11/alma...

sponsored links

Keres?s