Almás tiramisu

2011-12-31

sponsored links

Egyszer készítettem már valami hasonlót, akkor babapiskóta nélkül és már akkor is nagyon ízlett. Most alaposabban kidolgoztam az ötletet, így a pohárkrém inkább a tiramisura kezdett el hasonlítani, de úgy tûnik, ez kifejezetten jót tett neki. Meglehetõsen nagy sikert értem el vele! Javaslom nehezebb ételek utáni desszertként, mert könnyed (vagy legalábbis annak tûnik...), friss ízû és zamatos egyszerre. Az alma savanykás ízét nagyon jól kiegészíti a vaníliás krém édessége és a mézeskalácsmorzsa fûszeressége.

Elõször is 

9 db almát (mert pont ennyi fért a tepsimbe...) negyedeltem, kivágtam a magházát, de nem hámoztam meg és enyhén kivajazott tepsibe tettem, tetejét

kevés porcukorral hintettem meg és 

citromlével locsoltam meg, aztán 200 fokos sütõben megsütöttem. Mikor késznek nyilvánítottam (nem baj, sõt jó, ha kicsit megbarnul, karamellizálódik) alufóliával befedtem, amikor pedig langyosra hûlt, akkor a héjáról egy késsel ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/31/alma...

sponsored links

Keres?s