Almás, szilvalekváros rakott árpa

2010-05-11

sponsored links

Nagyon régen készítettem el ezt a receptet, pontosabban két hete, és nem írtam meg akkor a posztot, így mély fõzési élményeket nem tudok megosztani veletek. Az biztos, hogy elõre be kell áztatni az árpát, különben sosem fõ meg. Szerencsére észnél voltam én is, és este megtettem ezt az igen csekély idõ igénylõ elõkészületet. Ennek köszönhetõen reggel, mire az összes többi alapanyagot kitettem az asztalra a felhasználásnak megfelelõ állapotban, már puha is volt az árpám.  A receptet mint késõbb rájöttem nem sikerült egészen pontosan elolvasnom, így a tetején nem árpával, hanem lekvárral zártam a rakást. Valószínû ennek lehet némi köze ahhoz, hogy kicsit édesebb lett a kelletnél.

 A recept úgy fogalmaz, hogy tálalás elõtt 10-15 percet tegyük forró sütõbe. Ebbõl én azt a következtetést vontam le, hogy az egész elkészíthetõ akár este, és reggelre már csak 15 perc várakozás marad, ami alatt bármi mást lehet intézni, és nem kell a reggelivel foglalkozni. Figyelgetem a recepteket ezzel a szemmel is, mert sokszor nem tudok magamnak biztosítani egy órát a reggeli elkészítésére.


Folytats a blogon ... legyennektek.blogspot.com/2010/05/alm...

sponsored links

Keres?s