Almás pite

2014-01-09

sponsored links

Hozzávalók:
Mázhoz
tojásfehérje
cukor
Tésztához
2 és 1/2 bögre liszt
csipet só
1cs sütõpor
18,5dkg vaj
1ek cukor
1 tojássárgája
1 ek hidegvíz
Töltelékhez
6-7 db alma
1/2 bögre cukor
2ek zsemlemorzsa
1tk fahéj
1tk gyömbér
3db csillagánizs
Öntethez
1/2l tej
3 ek cukor
1 rúd vanília
3 tojássárgája

Szitáljuk össze a lisztet,  a sütõport ?s a sót. Tegyük bele a felkockázott szobahõmérsékletû vajat, ?s kézzel keverjük össze. Tegyük hozz? a cukrot, a tojássárgáját, ?s a vizet, és jól dolgozzuk össze. Gyúrjunk belõle egy golyót, csomagoljuk be, és tegyük f?l órára a hûtõbe. Közben pucoljuk, és szeleteljük vékonyra az almát. Ha megvagyunk, keverjük hozzá a cukrot és a fûszereket, kivéve a csillagánizst. Vegyük elõ a tésztát a hûtõbõl. Fogjunk egy 23 cm átmérõjû pités tálat, nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és tegyük a tálba. Helyezzük a tésztára az almát, tegyük rá a csillagánizst. Nyújtsuk ki a maradék tésztát, és fedjük le a pitét. Kenjük meg a tojásfehérjével, és szórjuk meg cukorral. Vágjunk bele lyukakat, hogy a nedvesség eltávozzon, majd süssük elõmelegített sütõben, közepes hõmérsékleten egy-másfél órát.
Tegyük fel a tejet egy lábasban egy kanál cukorral, és a kikapart van?liával a tûzre. Keverjük ki a tojások sárgáját a maradék cukorral, és ha a tej forrni kezd, öntsük bele, majd fõzzük közepesen sûrûre.
A kész almáspitét tálaláskor ezzel öntsük le. Egészen új élm?ny lesz tõle a süteményünk! :)
image



Folytats a blogon ... idesuss.wordpress.com/2014/01/09/alma...

sponsored links

Keres?s