Almás pite 2.

2010-06-07

sponsored links

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 12,5 dkg margarin, fél csomag sütõpor, 1 tojás, 10 dkg cukor, fahéj, 3 db nagy alma.

A liszthez hozzászórjuk a cukrot, a sütõport, majd belemorzsoljuk a hideg margarint. Kézzel tésztává gyúrjuk - eltart egy ideig, míg a kezünk melegétõl megolvad kicsit a margarin. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn lereszeljük, egy kevés cukorral és fahéjjal ízesítjük. Egy formát (18 cm átmérõjû) kivajazunk, kilisztezünk, a tészta felével kibéleljük, majd a kinyomkodott fahéjas almát rápakoljuk, és szépen eloszlatjuk rajta. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, ezzel takarjuk le a pitét, a visszamaradt tésztából pedig lehet valami apró díszt formázni a közepére. A tetejét kicsit megszúrkodjuk egy villával, majd tojással lekenjük. Közepesen meleg sütõben készre sütjük.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/06/07/...

sponsored links

Keres?s