Almás méhkas

2010-11-26

sponsored links

Erre a süti receptre az egyik erdélyi nagymamánál leltem rá még nyáron,"almásága" néven.Hogy a név honnan jött én nem tudom,de istenbizony ez volt a receptfüzetbe.
Nagyon megtetszett már a semmitmondó neve is,aztán a forma még inkább.Ízre is remeknek bizonyult,úgyhogy méltán állhat most itt, na meg a Kifõztük 9. számában.


Hozzávalók:
  • 23 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 tk. sütõpor
  • szükség szerint egy kis tejföl
  • 3 közepes alma
  • 2 tk. morzsa
  • fahéj,gyömbér,citromlé
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.Ha a tésztánk nem állna össze,adhatunk hozzá egy kis tejfölt is.
Az almát meghámozzuk,nagy lyukú reszelõn lereszeljük,facsarunk rá egy kis citromlevet.,belekeverjük a morzsát és fûszerezzük fahéjjal,gyömbérrel.
A tészta kb. 1/4 részét vékonyra nyújtjuk és 10 db 6 cm-es kört vágunk belõle.A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk.
A kör közepére kb. 2 teáskanálnyi almát halmozunk, a tészta szélét egy kis vízzel megkenegetjük,majd elkezdjük a tésztát körkörösen az almára csavarni.
Elõmelegített sütõben,180 fokon arany színûre sütjük.

Folytats a blogon ... horsi-orsi.blogspot.com/2010/11/almas...

sponsored links

Keres?s