Almás céklasaláta
sponsored links
Már látszik, hogy az idei céklatermés nagyon szép lesz a kertben. Egy kis kóstolónak ki is húztam pár darabot. Tepsiben sült csirkéhez készítettem egy kis salátát belõle, mégpedig egy kevés alma hozzáadásával. Az ízesítést természetesen mindenki a saját, illetve a családja szája íze szerint készítheti, mi egy picit édesen kedveljük.
Hozzávalók 4 személyre:
*5 közepes cékla
*1 nagyobb alma
*1 púpozott ek cukor
*1 tk ételecet (10%-os)
*1 késhegynyi reszelt torma
A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, majd bõ vízben puhára fõzzük. Ha kihûlt, meghámozzuk és a reszelõ nagy lyukán lereszeljük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és ezt is lereszeljük. Ízesítjük cukorral, ecettel, reszelt tormával. Jól összekeverjük.
Pár órát, vagy akár egy egész éjszakát a hûtõben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.