Almás-burgonyás kenyér
sponsored links
Fogalmam sem volt, mi lesz az elsõ étel, amit az új konyhában készítek majd. Aztán elérkezett ez a nap is - megsütöttem az elsõ kenyeret! :) Talán éppen azért döntöttem a kenyér mellett, mert semmit sem szeretünk nála jobban. :) Persze nem ez volt a legelsõ ennivaló, amit itt készítettem, hanem a hõn szeretett nokedli - csak hogy lássam, jól mûködik-e a gáz. Szerencsére nem volt semmi gáz - mûködött. :D Másnap pedig, amikor már a sütõ is be lett üzemelve, vasárnapi ebédnek egy kis szaftos husit hoztam össze szintén nokedlivel. Sütõs-fõzõs részleg letesztelve, oké, minden "mûkszik". :) A fent említett ételek azonban régi receptek, azokkal mégsem indíthattam az új ruhába öltöztetett blogot. Arról nem is beszélve, hogy az elsõ ÚJ étel az új konyhában sokáig még fejben sem volt meg. Szóval ez a kenyér az, ami Az Elsõnek nevezhetõ. A konyha tehát hivatalosan is felavatódott. :D
A kenyér különlegessége az alma, pláne így krumplival kombinálva. Még sosem próbáltam ilyen formában, de évekkel ezelõtt láttam valahol, hogy az alma mûködõképes ebben a tésztában is. Mivel volt két szem almám, az egyik örömmel ugrott fejest a tésztába, a másik meg modellt állt a fotósorozathoz, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, most is elkapott ...