Almatorta normandiai módra

2010-08-20

sponsored links

Nem egészen a recepthez tartozó bevezetõvel indítok;
az a helyzet ugyanis, hogy eltörtem az ujjamat, így mostanában nem fõzök. Nem tudok, a jobb kezem gipszben van.
Gondoltam az elmúlt egy hónap a legjobb alkalom lesz arra, hogy a meglevõ - de a blogból még hiányzó - receptjeimet közzétegyem.
Most pedig eltelt - pontosan szerdán telik le - az egy hónap, és egy recept sem került be. :-(((
Ezen változtatok most és leírom egy nagyon finom - és nagyon könnyen elkészíthetõ - torta receptjét, ami már hónapokkal ezelõtt készült.

Normandiai almatorta (a recept Halász Zoltán 350 világhírû recept c. könyvébõl származik):

Hozzávalók:

1 kg édes alma
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt

3 tk porcukor
1 ek tejszín vagy tej

Elkészítés:
¤ a tisztított, hámozott, szeletelt almát pároljuk meg 1 dkg-nyi vajon
¤ gyúrjunk tésztát; a többi vajból, liszttel, csipetnyi sóval, a porcukorral és 3-4 ek-nyi hideg vízzel
¤ pihentetés és nyújtás nélkül nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott tortaformába
¤ kenjük meg tejszínnel a tészta szélét és rakjuk rá az almaszeleteket
¤ elõmelegített sütõben középlángon kb. 30 percig sütjük
¤ ha kész, öntsük rá az alma párolólevét (ha kihûlt, melegítsük meg)
¤ meghintjük porcukorral (én egy kevés fahéjat is szórtam rá) és néhány percre visszatesszük a sütõbe
¤ melegen a legfinomabb

Folytats a blogon ... kati-fozocske.blogspot.com/2010/08/al...

sponsored links

Keres?s