Almakrémleves habgaluskával
sponsored links
Korábban készítettem már almakrémlevest túrógombóccal, most viszont habgaluska volt a "levesbetét".
Hozzávalók:
70 dkg alma (tisztítva mérve, ez 5 db nagyobb méretû alma volt)
2 dl tejszín
2 dkg vaníliás pudingpor
2-3 evõkanál méz
1 fahéjrúd
7 db szegfûszeg
A habgaluskához:
1 tojásfehérje
2 dkg porcukor
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a fahéjat és a szegfûszeget, a mézzel édesítjük. Amikor megfõtt az alma, kihalásszuk a fahéjat és a szegfûszeget, a levest pedig botmixerrel pépesítjük. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és folyamatos keverés közben a leveshez adjuk, hagyjuk sûrûsödni.