Almakrémleves

2010-10-22

sponsored links

Azt hiszem a világ egyik legegyszerûbb levesét fõztem meg a hétvégén. Na jó lehet a zacskós leves egy fokkal egyszerûbb, de ez is kb. 10 per alatt megvolt. Szerintem több idõbe telt az almát megpucolni, mint magát a levest megfõzni. A cukrot ismét agave nektárral helyettesítettem. A végeredmény pedig nemcsak finom hanem egészséges is.


Hozzávalók:
5 db alma
1 egész fahéj
4-5 db szegfûszeg
ízlés szerint cukor/agave nektár
1 citrom
2 dl tejszín
1 evõkanál vaníliás pudingpor

Az almákat megpucoljuk majd felkockázva egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak hogy ellepje az almákat. Beletesszük a fahéjat, a szegfûszeget, cukrot/agavét, a citrom héját és a citrom levét. Felforraljuk a levest majd alacsony lángon kb 8-10 percig fõzzük. Ha megfõtt az alma vegyünk ki egy kevéssel belõle egy tálba, a maradék almát pedig a  vízzel turmixoljuk össze. A pudingport a tejszínnel keverjük össze és 1-2 merõkanál levessel hígitsuk fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a leveshez, kb. 1 perc alatt kellõen besûrûsödik tõle a levesünk. Ne feledkezzünk meg visszatenni a levesbe a félretett almakockákat sem.

Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/10/a...

sponsored links

Keres?s