Alma-kiwileves pirított dióval
sponsored links
A pirított dió bármilyen egyszerû kevert süteményt fel tud dobni a jellegzetes, kicsit gesztenyés, kicsit pörkölt ízével. Gondoltam, hogy az almalevessel is csak jót tehet ?
Hozzávalók:
80 dkg alma (vagy egy része kiwi)
3-4 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
1 tk fahéj,
kb 5 db szegfûszeg
citromlé, ha savanyítani akarjuk
10 dkg pucolt, egész dió
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, fedaraboljuk és feltesszük fõni kb 1-1,5 l vízben a fahéjjal és szegfûszeggel együtt.
Forraljuk kb. 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul.
A levesbõl kiveszünk pár kanál forró lét, abban elkeverjük a pudingport, majd tovább hígítjuk a levessel, végül visszaöntjük és jól elkeverve néhány percig fõzzük. Aki sûrûbbre szeretné, a pudingot keverje el tejben, joghurtban vagy tejszínben, de minden esetben célszerû a forró levessel hígítani, mielõtt összeöntjük, így nem lesz csomós.
A nem találjuk eléggé savanykásnak, citromlével öntözzük meg.
A diót serpenyõben (olaj nélkül) enyhén pirítsuk meg és tálalás elõtt szórjuk a levesre.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni.
Ugye nem felejtettétek el, holnap KözösKedd játék, mindenkinek ér csatlakozni, hozok egy jó kis témát!
Aki jelentkezett a Blogkóstolóra, annak 2 hete van még elkészíteni és beküldeni a finomságokat!
Hasonló bejegyzések:
Hideg kiwileves
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával
Csirkemell olaszosan ? paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal
Fûszeres fordított banános süti
Almahab