Alm?val, hagym?val s?lt m?zes oldalas
sponsored links
Volt ?t darab kiss? ?sszeaszott alm?m a gy?m?lcs?s t?lban, sajn?ltam kidobni. Az oldalast meg m?r el?tte kivettem a fagyaszt?b?l, sz?val kombin?ltam a kett?t ?s nagyon finomra sikeredett. A h?s olyan 70-80 dkg volt, h?rom f?nek el?g leves ut?n. Az alm?kat megh?moztam, negyedeltem ?s kiv?gtam a magh?zakat. K?t k?zepes fej v?r?shagym?t szint?n megtiszt?tottam. A h?st megmostam, a csontok ment?n daraboltam ?s j?l bes?ztam. Egy t?lk?ba tettem 3 ev?kan?l m?zet, abba pedig 1 te?skan?l ?r?lt gy?mb?rt, egy te?skan?l ?desnemes pirospaprik?t, egy te?skan?l mozs?rban frissen ?sszet?rt koriandermagot. J?l elkevertem a f?szereket a m?zzel ?s az oldalasdarabokra kentem. A tepsibe f?lkar?jokra v?gtam a hagym?kat, dobtam m?g r?juk p?r sz?raz zs?lyalevelet is. (Ha nincs az sem baj, vagy helyettes?thet? bab?rlev?llel.) R?tettem a h?st a hagym?ra, k?z?j?k pedig az almadarabok j?ttek. Al??nt?ttem ?gy m?sf?l deci sz?raz roz?bort, lefedtem aluf?li?val ?s el?meleg?tett, 160 fokos s?t?ben 2 ?r?t s?t?ttem, majd levettem a f?li?t ?s teljes fokozatra ?ll?tva a s?t?t, addig s?t?ttem, m?g sz?p pirosra s?ltek a h?sok. Arra ?gyeljetek, ha elk?sz?titek, hogy maradjon alatta kev?s szaft, nehogy oda?gjen a finom alma ?s hagyma, meg hogy legyen mivel meglocsolni a k?retet, ami ak?r lehet haj?ban f?tt burgonya, vagy rizs, vagy puliszka. Zsirad?kot nem is tettem r?, mert az oldalasb?l kis?lt ?pp annyi, amennyi kellett.