Alm?t alm?val
sponsored links
A helyzet az, hogy nagy almafogyaszt?v? v?ltunk csal?dilag. De t?ny, hogy aki ebben ?len j?r n?lunk, az a legkisebb. Mag?ban, zabk?s?ba ?s s?tem?nybe is szinte mindig ez ker?l, mert akkor biztos a siker (no, nem mintha t?l v?logat?s lenne a kisleg?ny :) ). R?ad?sul szerencs?m volt, mert siker?lt a ker?letben fantasztikusan finom alm?t venni egy csal?dt?l, ?lm?ny, hogy nem f?nylik a h?ja a rengeteg vegyszert?l. Sz?val most a t?rol? szob?nk, ami kamrak?nt is funkcion?l, r?szben almat?rol?v? is v?lt. De gyorsan csappan az ?llom?ny, f?leg, ha r?veszem magam egy-egy s?tem?ny s?t?s?re. P?ld?ul mikor neki?llok az abszol?t kedvenc?nknek, Any?som verhetetlen alm?s pit?j?nek, ami?rt az eg?sz csal?d rajong, nem v?letlen?l. Csak annyit m?dos?tottam a receptj?n, hogy nem kiz?r?lag teljes ki?rl?s? liszttel k?sz?tem, illetve ?n r?szben k?kuszzs?rt haszn?lok hozz?. Egyszer?en musz?j elk?sz?teni.
Az?rt v?lasztottam most nagy hallgat?s ut?n ezt a receptet, mert nemr?g seg?tettem a Kif?zt?knek egy, a 160 grammos di?t?ba illeszthet? receptgy?jtem?ny ?ssze?ll?t?s?ban, ahov? ez a recept is beker?lt, s?t,m?g a bor?t?n is ez szerepel. :) A kiadv?nyt itt tudj?tok let?lteni.
Teljes ki?rl?s? alm?s pite
Hozz?val?k 40 szelethez
a t?szt?hoz:
32 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
8 dkg t?nk?ly feh?rliszt
8 dkg ny?rfaporcukor
2 toj?s
10 dkg k?kuszzs?r
5 dkg vaj
1 csomag s?t?por (12 g)
a t?ltel?khez:
1,5 kg alma (tiszt?tva m?rve)
3 dkg ny?rfacukor
1/2 citrom leve
1,5 te?skan?l alm?s pite f?szerkever?k
a tepsi ken?s?hez: vaj
A megtiszt?tott alm?t lereszelj?k, a citroml?vel, a f?szerkever?kkel ?s a ny?rfacukorral ?zes?tve megp?roljuk.
A k?tf?le lisztet elvegy?tj?k a ny?rfaporcukorral ?s a s?t?porral, majd a szoba-h?m?rs?klet? vajjal, k?kuszzs?rral ?s toj?ssal t?szt?t gy?runk bel?le. 2 r?szre osztjuk, az egyik cip?t lisztezett fel?leten kb. 3 mm v?konyra, a tepsi m?ret?vel megegyez? t?glalapp? ny?jtjuk. Feltekerj?k a sodr?f?ra, ?s ?vatosan a kivajazott tepsire helyezz?k. Eloszlatjuk rajta az alm?t, majd a t?szta m?sik fel?t is kiny?jtjuk, ?s az alm?ra tessz?k. 160 fokra el?meleg?tett, l?gkever?ses s?t?ben a s?tem?nyt 30-40 perc alatt megs?tj?k.
CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebb?l 2 g gyors CH)
Kal?riatartalom: 96 kcal/szelet
Az?rt v?lasztottam most nagy hallgat?s ut?n ezt a receptet, mert nemr?g seg?tettem a Kif?zt?knek egy, a 160 grammos di?t?ba illeszthet? receptgy?jtem?ny ?ssze?ll?t?s?ban, ahov? ez a recept is beker?lt, s?t,m?g a bor?t?n is ez szerepel. :) A kiadv?nyt itt tudj?tok let?lteni.
Teljes ki?rl?s? alm?s pite
a t?szt?hoz:
32 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
8 dkg t?nk?ly feh?rliszt
8 dkg ny?rfaporcukor
2 toj?s
10 dkg k?kuszzs?r
5 dkg vaj
1 csomag s?t?por (12 g)
a t?ltel?khez:
1,5 kg alma (tiszt?tva m?rve)
3 dkg ny?rfacukor
1/2 citrom leve
1,5 te?skan?l alm?s pite f?szerkever?k
a tepsi ken?s?hez: vaj
A megtiszt?tott alm?t lereszelj?k, a citroml?vel, a f?szerkever?kkel ?s a ny?rfacukorral ?zes?tve megp?roljuk.
A k?tf?le lisztet elvegy?tj?k a ny?rfaporcukorral ?s a s?t?porral, majd a szoba-h?m?rs?klet? vajjal, k?kuszzs?rral ?s toj?ssal t?szt?t gy?runk bel?le. 2 r?szre osztjuk, az egyik cip?t lisztezett fel?leten kb. 3 mm v?konyra, a tepsi m?ret?vel megegyez? t?glalapp? ny?jtjuk. Feltekerj?k a sodr?f?ra, ?s ?vatosan a kivajazott tepsire helyezz?k. Eloszlatjuk rajta az alm?t, majd a t?szta m?sik fel?t is kiny?jtjuk, ?s az alm?ra tessz?k. 160 fokra el?meleg?tett, l?gkever?ses s?t?ben a s?tem?nyt 30-40 perc alatt megs?tj?k.
CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebb?l 2 g gyors CH)
Kal?riatartalom: 96 kcal/szelet