Alm?s-t?r?s minipalacsinta
sponsored links
?jabb minipalacsint?val jelentkezem. Hi?ba, no, szeretj?k! ?s a v?gtelens?gig lehet vari?lni az ?sszetev?ket. Most ez az ?j kedvenc, Dorottya im?dja, T?ntija szint?n. Mi sem tudjuk abbahagyni az ev?s?t, frissen, forr?n nekil?tunk.
Nyakunkon az almaszezon, ?gyhogy s?r?n fog k?sz?lni n?lunk, az biztos!
Hozz?val?k:
- 25 dkg t?r?
- 3-4 db alma
- 2 dl tejsz?n
- 2 toj?s
- 2 dl tej
- 3 k?v?skan?l cukor
- liszt
- 1 csapott te?skan?l s?t?por
+ olaj a s?t?shez
A toj?sokat egy kever?t?lba ?tj?k, hozz?adjuk a tejsz?nt, tejet, t?r?t, cukrot ?s j?l ?sszekeverj?k. Az alm?t megh?mozzuk ?s a palacsintat?szt?ba reszelj?k. Annyi lisztet dolgozunk hozz? - a lisztben elkeverj?k a s?t?port - , hogy tejf?l s?r?s?g? massz?t kapjunk.
Negyed ?r?t ?llni hagyjuk, majd egy palacsintas?t?t v?konyan kiolajozunk, felhev?tj?k ?s ev?kan?lnyi adagokat tesz?nk bele a t?szt?b?l. (Az ?n serpeny?mben 4 db minipalacsinta f?r el egyszerre). P?r perc alatt pirosra s?tj?k a palacsint?k alj?t, majd megford?tjuk ?s a m?sik oldalukat is.
Addig ism?telj?k a m?veletet, m?g el nem fogy a kis?tni val? palacsintat?szta. Ne felejts?k minden s?t?s el?tt v?konyan megkenni olajjal a serpeny?t!
Lekv?rral, p?rolt vagy s?lt gy?m?lcs?kkel, de ak?r csak egy kis fah?jjal megsz?rva is nagyon finom!