Alm?s Sharlotka/Orosz alm?s s?tem?ny
sponsored links
Annyit mondhatok, hogy isteni finom :) A ropog?s r?teg a tetej?n, s a puha alma az alj?n , hm....
Hozz?val?k: (egy kisebb kerek tortaform?hoz): 5 alma, egy f?l citrom leve, 3 toj?s, 20 dkg cukor, 1 tasak van?li?s cukor, pici s?, 13 dkg liszt.
Elk?sz?t?se: Az alm?kat megh?mozzuk, kisebb v?kony szeletekre v?gjuk, beleforgatjuk a citroml?be.A cukrot ?s a van?li?s cukrot habosra kavarjuk a s?val, a toj?sokkal, m?g sz?pen kifeh?redik, majd folyamatosan adagolva hozz?djuk a lisztet, beleforgatjuk, m?g egynem? massz?t kapunk.A tortaform?t kib?lelj?k s?t?pap?rral, az alj?ba sz?rjuk a citromos alm?t, majd r?sim?tjuk a massz?t.180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb 45 percig s?tj?k. Kih?lve szeletelj?k.
Megjegyz?s: A s?tem?ny tetej?n egy ropog?s r?teg fog k?pz?dni s?t?s k?zben, mely t?lal?skor kiemeli a s?tem?ny puhas?g?t, az alma szaftoss?g?t. Izl?s szerint porcukrot is sz?rhatunk a tetej?re.