ALM?S PITE
sponsored links
alm?s pite |
Nem a szokv?nyos alm?s pite, de mi nagyon szeretj?k ezt a v?ltozatot. B?rmilyen gy?m?lccsel elk?sz?thet?, most az alma volt a soron.
?rdemes tenni vele egy pr?b?t, mert isteni.
Hozz?val?k
alap
25 dkg liszt
12 dkg vaj
2 ev?kan?l cukor
3 ev?kan?l hideg v?z
1 csipet s?
t?ltel?k
1 kg savanyk?s alma
5-6 ev?kan?l barnacukor
1 citrom leve
1 t.k. fah?j
fels? r?teg
4 db. toj?ss?rga
4 db. toj?sfeh?rje
3 ev?kan?l cukor
3 ev?kan?l tejf?l
2 ev?kan?l liszt
1 k.k. van?lia
Elk?sz?t?s
El?sz?r reszeld le az alm?t egy nagyobb lyuk? reszel?n. Facsard r? a cirom lev?t ?s keverd el a cukorral ?s fah?jjal. Tedd f?lre.
K?sz?tsd el az alapt?szt?t. Tedd egy t?lba a hozz?val?kat ?s gyors mozdulatokkal gy?rj t?szt?t bel?le.
Egy 23-24 centis tortaform?t vajazz?l ki.
Ny?jtsd k?ralak?ra a t?szt?t ?s fektesd a form?ba.
180 fokos s?t?ben el? kell s?tni, ez kb. 10 perc.
K?zben el kell k?sz?teni a fels? r?teget.
Verd kem?ny habb? a feh?rj?t. Egy m?sik t?lban habos?tsd ki a s?rg?kat a cukorral, majd keverd el benne a van?li?t, a tejf?lt ?s a lisztet. Legv?g?l forgasd ?ssze a felvert feh?rj?vel.
Vedd ki a s?t?b?l az alapot. Ha akad egy kis dar?lt di?, hintsd meg vele, ha nincs, akkor egy kis keny?rmorzs?val.
Facsard ki a reszelt alm?t, sim?tsd az alapt?szt?ra, majd ?ntsd le a toj?sos kever?kkel. Told vissza a forr? s?t?be ?s s?ssed sz?p aranybarn?ra, kb. 30 perc.
Forr?n ne v?gd fel, szobah?m?rs?kleten sz?pen szeletelhet?.
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is