Alm?s keny?rpuding

2022-10-09

sponsored links

 Az alm?s keny?rpuding a velenceik egyik kedvenc ?des reggelije, nem is csod?lkozom, mert isteni finom. :)

Hozz?val?k (egy kisebb kerek piteform?hoz): 25 dkg marad?k sz?raz keny?rb?l, 5 dl tej, 5 dkg barna cukor, 7,5 dkg liszt, 1, 5 k?v?skan?l s?t?por, 1 toj?s, 1 te?skan?l ?r?lt fah?j, 2 alma, 10 dkg mazsola. A disz?t?shez: 1 alma, 1 ev?kan?l barna cukor, 3 dkg vaj.

Elk?sz?t?se: A tejet p?r perc alatt felmeleg?tj?k a cukorral, addig kavargatjuk, m?g a cukor elolvad. A darabokra t?rdelt keny?rbelet egy t?lba helyezz?k, le?ntj?k a cukros tejjel, f?l ?r?t pihentetj?k. A mazsol?t leforr?zzuk kb f?l dl v?zzel, szint?n ?llni hagyjuk, m?g megpuhul. Az alm?t h?jast?l lereszelj?k. A lisztet elkavarjuk a s?t?porral. A kenyeres tejes massz?hoz hozz?adjuk a felvert toj?st, a s?t?poros lisztet, a lesz?rt mazsol?t, a lereszelt alm?t, egynem? massz?v? kavarjuk.

A piteform?t kib?lelj?k s?t?pap?rral, bele?ntj?k a massz?t, elsim?tjuk, a megmaradt alm?b?l v?kony szeleteket v?gunk, ezzel tetsz?legesen disz?tj?k a tetej?t, r?kock?zzuk a vajat, megsz?rjuk a barna cukorral. 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb 50 percig s?tj?k, m?g a teteje aranybarn?ra pirul.

Langyosan vagy kih?lve szeletelj?k.



Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s