Alm?s - kaka?s s?tem?ny
sponsored links
Nem vagyok egy mestercukr?sz, ink?bb a hagyom?nyos ?s egyszer?bb s?tem?nyek a favoritjaim. Igazi ?szi naps?t?s volt ma ?s ehhez az id?szakhoz j?l passzol? finoms?gra f?jt a fogam. Hagyom?nyos, r?gi recept ez a s?tem?ny. N?zz?k a hozz?val?kat!
Hozz?val?k egy 25x20 cm m?ret?, 6 cm magass?g? s?t?ed?nyhez:
300 g liszt
300 g cukor
5 db alma (kb. 650 g)
4 db toj?s
1 csapott ek. sz?dabikarb?na
1 kk. fah?j
4 ek. ?tolaj
2 ek. kaka?por
liszt ?s zs?r/vaj a tepsi kiken?s?hez
? Els? l?p?sben a s?t?t meleg?ts?k el? elektromos eset?ben 180 ?C-ra vagy g?zs?t?ben kb. 4-es fokozaton.
? Az alm?kat h?mozzuk meg, magozzuk ki ?s reszelj?k le nagy lyuk? reszel?n.
? Az alm?hoz adjuk hozz?k az 1 k?v?skan?lnyi fah?jat, a 4 db toj?st, a 4 ek. napraforg? olajat ?s a cukrot. Keverj?k alaposan ?ssze.
? A 300 g lisztet az 1 csapott ev?kan?l sz?dabikarb?n?val ?s a 2. ek. kaka?porra ?sszeforgatjuk egy m?sik t?lban, majd az alm?s alaphoz keverj?k.
? A s?t?t?lat kivajazzuk vagy kizs?rozzuk ?s v?konyan kilisztezz?k. Ebbe bele?ntj?k a t?szt?nkat ?s elegyengetj?k. Ekkor sz?rhatunk r? apr?tott di?t, mogyor?t, de ak?r aszalt gy?m?lcs?t vagy felkock?zott alm?t is. Csokiim?d?k csokicseppeket is keverhetnek a t?szt?ba.
? Majd ir?ny a s?t?. K?r?lbel?l 45 perc alatt 200 ?C-on megs?tj?k a t?szt?t. T?pr?b?val ellen?rizz?k, hogy j?l ?ts?lt-e a t?szta.
? ?n nem vontam be csokol?d?val a s?tem?nyt, mert ?gy is nagyon finom. Aki szeretn?, hagyja kih?lni a t?szt?t ?s vonja be 100 g ?tcsokol?d? ?s 50 g v?zg?z f?l?tt felolvasztott kever?k?vel. Hidegen kock?kra v?gva k?n?ljuk.
Folpackkal lefedve vagy j?l z?rhat? dobozban ak?r 3 napig is szaftos, puha maradhat a t?szta!
Nyomtasd ki a bejegyz?st!