Alm?s, fah?jas vill?m csiga, sajtkr?mes ?ntettel

2020-04-10

sponsored links

Ezt a vill?m csig?t biztosan sokan ismeritek, 2011-ben ker?lt fel a blogra. A t?szta ?ssze?ll?t?sa ?s kis?t?se pofon egyszer?. Enn?l gyorsabb megold?st arra, hogy egy finom, puha kaka?s vagy mint most, fah?jas csig?t k?sz?ts?nk, nem tudn?k mondani. Ebben a receptben, almakock?kat is tal?ltok, amit?l a s?tem?ny a fah?jas alm?s pite ?z?t ?s illat?t id?zi.





Hozz?val?k:

  • 250 g t?r?
  • 250 g liszt
  • 50 ml tej
  • 5 ev?kan?l olaj
  • 100 g porcukor
  • csipet s?
  • f?l cs. s?t?por

T?ltel?khez:
  • 50 g olvasztott vaj t?szta ken?s?hez a t?ltel?k al?
  • 6 ek. kr. cukor
  • 2 te?skan?l fah?j
  • 2 db alma apr? kock?kra v?gva ?s 1 ek. krist?lycukorral ?sszekeverve 

?ntet:

  • 150 g mascarpone
  • 50 g puha vaj
  • 60 g porcukor




 Elk?sz?t?s:

  1. Robotg?ppel a t?r?t ?s a porcukrot ?sszekeverj?k, fokozatosan adjuk hozz? a tejet, majd az olajat.
  2. Ezut?n m?r k?zzel dolgozzuk bele a s?t?porral elkevert lisztet.
  3. Lisztezett fel?leten, kiny?jtjuk ?s az olvasztott vajjal ?tkenj?k.
  4. A fah?jas krist?lycukor kever?kkel egyenletesen megsz?rjuk, a kis almakock?kat eligaz?tjuk rajta, majd feltekerj?k, ?s kb. 2 cm-es csig?kat v?gunk bel?le. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. El?meleg?tett s?t?be l?gkever?sen, 170 fokon kb. 20 percig s?tj?k. Nem lesz piros a teteje, hanem kiss? fak?, de ?gy a j? mert k?l?nben nagyon kisz?rad ?s kem?ny lesz
  6. Mik?zben s?l, a puha vajat a porcukorral ?s kr?msajttal csom?mentesre keverj?k.
  7. A kr?met a m?g meleg fah?jas csig?k tetej?re kenj?k.


J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s