Alm?s, fah?jas vill?m csiga, sajtkr?mes ?ntettel
sponsored links
Ezt a vill?m csig?t biztosan sokan ismeritek, 2011-ben ker?lt fel a blogra. A t?szta ?ssze?ll?t?sa ?s kis?t?se pofon egyszer?. Enn?l gyorsabb megold?st arra, hogy egy finom, puha kaka?s vagy mint most, fah?jas csig?t k?sz?ts?nk, nem tudn?k mondani. Ebben a receptben, almakock?kat is tal?ltok, amit?l a s?tem?ny a fah?jas alm?s pite ?z?t ?s illat?t id?zi.
Hozz?val?k:
- 250 g t?r?
- 250 g liszt
- 50 ml tej
- 5 ev?kan?l olaj
- 100 g porcukor
- csipet s?
- f?l cs. s?t?por
T?ltel?khez:
- 50 g olvasztott vaj t?szta ken?s?hez a t?ltel?k al?
- 6 ek. kr. cukor
- 2 te?skan?l fah?j
- 2 db alma apr? kock?kra v?gva ?s 1 ek. krist?lycukorral ?sszekeverve
?ntet:
- 150 g mascarpone
- 50 g puha vaj
- 60 g porcukor
Elk?sz?t?s:
- Robotg?ppel a t?r?t ?s a porcukrot ?sszekeverj?k, fokozatosan adjuk hozz? a tejet, majd az olajat.
- Ezut?n m?r k?zzel dolgozzuk bele a s?t?porral elkevert lisztet.
- Lisztezett fel?leten, kiny?jtjuk ?s az olvasztott vajjal ?tkenj?k.
- A fah?jas krist?lycukor kever?kkel egyenletesen megsz?rjuk, a kis almakock?kat eligaz?tjuk rajta, majd feltekerj?k, ?s kb. 2 cm-es csig?kat v?gunk bel?le. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe sorakoztatjuk.
- El?meleg?tett s?t?be l?gkever?sen, 170 fokon kb. 20 percig s?tj?k. Nem lesz piros a teteje, hanem kiss? fak?, de ?gy a j? mert k?l?nben nagyon kisz?rad ?s kem?ny lesz
- Mik?zben s?l, a puha vajat a porcukorral ?s kr?msajttal csom?mentesre keverj?k.
- A kr?met a m?g meleg fah?jas csig?k tetej?re kenj?k.
J? ?tv?gyat!