Alm?s-fah?jas torta
sponsored links
Ma d?lel?tt k?sz?tettem el?sz?r ezt a tort?t f?rjem sz?let?snapj?ra, ez?rt k?v?ncsian v?rtuk, milyen lesz az ?ze. Alig gy?zt?k kiv?rni a vacsora v?g?t, hogy megk?stolhassuk. ...?s nemhi?ba! Az alma-fah?j kombin?ci? enn?l a tort?n?l is bebizony?totta, mennyire j? p?rost alkotnak. Csoda finom!! Puha, laza fah?jas pisk?ta, k?nnyed habos alm?s kr?mmel. Egyszer? elk?sz?teni is, l?ssatok hozz? b?tran! T?li ?nnepekre, sz?let?snapokra t?k?letes v?laszt?s.
Hozz?val?k a pisk?t?hoz:
18 cm vagy 22 cm ?tm?r?j? tort?hoz
6 nagyobb toj?s
12 dkg krist?lycukor
f?l csomag s?t?por (6 g)
1 te?skan?l ?r?lt fah?j
18 dkg finomliszt
A kr?mhez:
2 dl 100%-os almal?
2 db k?zepes alma h?mozva, reszelve
5 dkg krist?lycukor
f?l csomag van?li?s pudingpor (20 g)
4 dl habtejsz?n
1 csomag expressz zselatin fix
A s?tem?nyes k?nyvem megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A tortaforma alj?t ?s oldal?t kib?lelj?k s?t?pap?rral, a s?t?t el?meleg?tj?k 160 fokra.
- A pisk?t?hoz kett?v?lasztjuk a toj?sokat. Kem?ny habot ver?nk a feh?rj?b?l a krist?lycukorral, majd belekeverj?k a s?rg?kat is. V?g?l hozz?szit?ljuk a fah?jjal ?s s?t?porral elkevert lisztet is. ?vatosan beleforgatjuk.
- A massz?t beleegyengetj?k a tortaform?ba ?s 160 fokos s?t?ben, als?-fels? programon k?szre s?tj?k. Ha 18 cm ?tm?r?j? form?ban s?tj?k, akkor kb. 50 percig kell s?tni, ha 22 cm ?tm?r?j? form?ban k?sz?tj?k, akkor kb. 40-45 percig s?l. De a s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet, ink?bb v?gezz?nk t?pr?b?t!
- A megs?lt tort?t bor?tsuk s?tem?nyr?csra, majd ha kih?lt v?gjuk 3 egyenl? lapra.
- A kr?mhez 1 dl almal?ben keverj?k sim?ra a pudingport. Majd hozz??ntj?k a marad?k almalevet, a cukrot ?s a reszelt alm?t ?s k?zepes l?ngon, kevergetve bes?r?tj?k. Hideg v?zbe ?ll?tva, kevergetve teljesen kih?tj?k!
- A tejsz?nt kem?ny habb? verj?k, ?s belekeverj?k az expressz zselatint. Az alm?s pudingot ?s a tejsz?nhabot ?sszekeverj?k / habos?tjuk.
- Az als? tortalapot megkenj?k egyenletesen a kr?m harmad?val. Erre j?n a m?sok tortalap, a kr?m m?sik harmada, majd a harmadik tortalap. A marad?k kr?mmel k?rbekenj?k a torta oldal?t ?s tetej?t is.
- A tetej?t meghintj?k ?r?lt fah?jjal. Ha van sablonunk, akkor mint?kat is hinthet?nk r? a fah?jjal. Vagy a kr?m egy kis r?sz?vel is d?sz?thetj?k a torta tetej?t.
- Legal?bb 2-3 ?r?ra tegy?k h?t?be fogyaszt?s el?tt. De ha egy eg?sz ?jszak?t pihen a h?t?ben, az sem gond - jobban ?ssze?rnek az ?zek.