Alm?s-csokol?d?s-pelyhes s?tem?ny
sponsored links
Egyszer? kevert s?ti, ami ebben a form?ban s?tve m?g igen helyes is. :) Ak?r egy d?lut?ni te?hoz, ak?r kir?ndul?sra, vagy vend?gv?r?nak s?tj?k j? v?laszt?s, ha szeretj?k az alma ?s csoki kombin?ci?j?t. A vegyes gabonapehelyt?l kap egy kellemes di?s ?zt, ami igaz?n illik hozz?. Borong?s ?szi napokon kifejezetten vid?t?an hat. :)
Hozz?val?k:
20 dkg teljes ki?rl?s? liszt
8 g s?t?por
1/3 kk. s?
8 dkg vegyes gabonapehely (b?za, rozs, zab)
10 dkg csokol?d?
15 dkg alma (tiszt?tva)
15 dkg vaj
25 dkg cukor
3 toj?s
3 ek. nat?r joghurt
A t?lal?shoz:
porcukor
- A cukrot a vajjal kihabos?tjuk, majd beledolgozzuk a toj?sokat ?s a joghurtot.
- Hozz?adjuk a gabonapelyhet ?s a s?val, s?t?porral elkevert lisztet. Alaposan elvegy?tj?k, majd belekeverj?k az apr? kock?kra v?gott csokol?d?t ?s alm?t.
- A t?szt?t egyenl?en elosztva a s?t?form?ba kanalazzuk, majd 180 ?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~40 perc alatt k?szre s?tj?k a s?tem?nyt.
- R?csra t?ve, kih?tj?k. Porcukorral hintve t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin szeptemberi sz?m?ban is. :)