Algás kínai kel saláta sonkával és magokkal
sponsored links
Gondolom , önökkel is elõfordult már, hogy maradék ételbõl szuper új étel készült, és így, egy új recepttel is gazdagabbak lettünk! Ez most egy ilyen recept! A hozzá felhasznált kínai kel ilyenkor a téli hónapokban egy másik nagy kedvenc, arról nem beszélve, hogy a fehérje tartalma 3-szorosa a káposztának, és nagyon sok fajta finomabbnál finomabb ételt készíthetünk belõle.
Maradék alga saláta elhasználását terveztem, és ez a finom saláta lett a végeredmény.
Alga salátával én nem szoktam foglalkozni, egyszerûen kínai étteremben veszek egy pár adagot. Ezt most Edit barátnõmtõl kaptam, de már együtt megettünk 1 nagy adagot, így igazán már csak a hûtõ foglya volt ez az adag! Nosza, el is kezdtem átalakítani!
Hozzávalók: 3 adaghoz
- 1 kínai kel gyenge, leveles részre vékonyra szeletelve
- 1 db kaliforniai paprika csíkozva, de kápia is megteszi
- 1 marék csíkozott sonka
- 1 kevés rizs ecet
- pici só, pici bors
- 1 ek magkeverék
- 1 tk szezámolaj
- pár csepp citromlé a végén
Az alapanyagokat a sonka kivételével összekeverem, majd egy órát hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
Lágy, üde, savanykás íz a végeredmény. Tálaláskor a sonkát a tetejére helyezem. Pirítóssal, de friss bagettel is kiváló elõ- vagy fõétel ez a könnyû saláta. Ne felejtsük, hogy a kínai kel nagyon egészséges zöldség!!