Alakbar?t t?nk?lykiflik
sponsored links
Felt?lt?ttem a lisztrakt?raimat, ?s most m?r igyekszem visszat?rni a nem b?n?z?s, hanem eg?szs?ges p?k?rukhoz is. :) B?r az?rt nem tudom garant?lni, hogy nem k?sz?tek egy?ltal?n hagyom?nyos m?don valamit, de igyekszem nagyban cs?kkenteni a cukros, feh?r lisztes ?teleket. Esetemben t?bb szempontb?l se j?. Egy?bk?nt is nagyon v?rjuk a tavaszt, amikor a vastag kab?t m?r nem fogja elrejteni a hasunkat. ?gyhogy itt az ideje elkezdeni figyelni arra, hogy mivel t?pl?ljuk test?nket.
N?ha pr?b?lkozom ?n is zabk?s?s reggelivel, de jobban szeretem s?s ?telekkel kezdeni a napot. Mondjuk egy h?zi kifli humusszal ?s paprik?val sokkal jobban esik, mint m?s. :)
Elk?sz?t?se
A langyos v?zben felfuttatott ?leszt?vel a t?bbi hozz?val?t k?zzel vagy g?ppel ?sszegy?rjuk, bedagasztjuk ?s lefedve, meleg helyen 40 percig kelesztj?k. Majd 4 egyenl? r?szre v?gjuk, g?mb?ly?tj?k ?s 10-15 percig letakarva pihentetj?k. Ezut?n (enyh?n) lisztezett fel?leten kiny?jtjuk, ?s kifli alak?ra felcsavarjuk. Tov?bbi 15 percig pihentetj?k letakarva. V?zzel lekenj?k a kifliket ?s 190 fokos el?meleg?tett s?t?ben 26-28 percig s?tj?k. (A s?t?si id? t?j?koztat? jelleg?.)
Hozz?val?k 4 db-hoz:
140 g teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
60 g feh?r t?nk?lyliszt
13 g friss ?leszt?
160 ml langyos v?z
1 csapott tk. s?
1 csapott tk. eritrit
1/2 ek. puffasztott amarant
1-2 ek. ol?va olaj