Ak?cvir?g probiotikus ital, laktoferment?lt ak?cvir?g-sz?da h?zilag
sponsored links
Abban az esetben, ha szereted a sz?nsavas italokat, de idegenkedsz a tart?s?t?szerekt?l,
ker?lni szeretn?d az adal?kanyagokat, szeretn?d tudni hogy mit fogyasztasz,
akkor k?sz?ts magadnak eg?szs?ges ?d?t?ket.
ker?lni szeretn?d az adal?kanyagokat, szeretn?d tudni hogy mit fogyasztasz,
akkor k?sz?ts magadnak eg?szs?ges ?d?t?ket.
A v?laszt?k nagy, m?r-m?r a b?s?g zavara :)
kombucha, tejkef?r, v?zkef?r, almaecetes (m?s erjesztett ecetes) friss?t?k,
a k?l?nf?le erjeszt?kkel ferment?lt italok.
Javaslom, hogy kezd a legegyszer?bbel, a lakto-ferment?lt limon?d?val.
Itt tal?lod a receptet:
Nos, ha megk?stoltad ?s ?zlik, akkor folytat?dhat a var?zslat :)
a fenti alapreceptet eg?sz?tsd ki az ?ppen "term?"
f?szern?v?nnyel (citromf?, menta, bazsalikom, rozmaring, levendula...),
ehet? vir?ggal, ehet? vadvir?ggal (ak?c, bodza, v?r?shere, ligeti zs?lya, b?rsonyvir?g,
sarkanty?vir?g, mezei szegf?, kamilla, hibiszkusz, ?rv?cska, vadr?zsa,
k?r?mvir?g, pitypang, h?rs, b?zavir?g, cik?ria, r?zsa...).
A v?laszt?k ?s vari?ci?k sz?ma ?ri?si.
most, ak?cvir?ggal |
Erjesztett ak?cvir?g ?d?t?
Friss fogyaszt?sra!
Hozz?val?k
ak?cvir?g, a vastagabb sz?rak n?lk?l
cukor
v?z
+
opcion?lis: sav? vagy az el?z? italb?l kev?s
Az ar?nyokr?l
1 literes ?veghez
~ 10 db vir?gf?rt lecsipkedett vir?gjai
1/2 citrom kifacsart leve
2-3 ek cukor
v?z, amennyi belef?r
opcion?lis: 1/2 dl sav? vagy 1/2 dl az el?z? italb?l
Menete
1) A begy?jt?tt vir?gokat ?jra ?tn?zem,
ha m?g lenne k?zte bog?rka el tudjon rep?lni, ?s biztosan ne ker?lj?n az ?vegbe.
Tiszt?ra mosott, b? sz?j? ?vegbe pakolom.
- A citromot kifacsarom, mehet az ?vegbe.
(Mindig "a h?j emberi fogyaszt?sra alkalmas" felirat? vagy bio citromot v?s?rolok.)
- Hozz?adom a cukrot, a vizet ?s elkeverem.
- Amennyiben adok hozz? sav?t vagy m?s erjeszt?t, akkor azt is belekeverem.
2) Az ?veget lez?rom a tetej?vel ?s a konyhapultra, f?nymentes helyre ?ll?tom.
3) ?gy hagyom 2-3 napig, k?zben naponta 2x,
ak?r t?bbsz?r egy pillanatra meglaz?tom a tet?t.
Meglaz?tom, majd azonnal visszaz?rom.
4) Amikor m?r nagyon bubor?kos, sistereg,
akkor lesz?r?m ?s csatos ?vegbe t?lt?getem.
5) Fogyaszt?sig h?t?be tartom.
Friss fogyaszt?sra!
Hozz?val?k
ak?cvir?g, a vastagabb sz?rak n?lk?l
cukor
v?z
+
opcion?lis: sav? vagy az el?z? italb?l kev?s
1 literes ?veghez
~ 10 db vir?gf?rt lecsipkedett vir?gjai
1/2 citrom kifacsart leve
2-3 ek cukor
v?z, amennyi belef?r
opcion?lis: 1/2 dl sav? vagy 1/2 dl az el?z? italb?l
1) A begy?jt?tt vir?gokat ?jra ?tn?zem,
ha m?g lenne k?zte bog?rka el tudjon rep?lni, ?s biztosan ne ker?lj?n az ?vegbe.
Tiszt?ra mosott, b? sz?j? ?vegbe pakolom.
- A citromot kifacsarom, mehet az ?vegbe.
(Mindig "a h?j emberi fogyaszt?sra alkalmas" felirat? vagy bio citromot v?s?rolok.)
- Hozz?adom a cukrot, a vizet ?s elkeverem.
- Amennyiben adok hozz? sav?t vagy m?s erjeszt?t, akkor azt is belekeverem.
2) Az ?veget lez?rom a tetej?vel ?s a konyhapultra, f?nymentes helyre ?ll?tom.
3) ?gy hagyom 2-3 napig, k?zben naponta 2x,
ak?r t?bbsz?r egy pillanatra meglaz?tom a tet?t.
Meglaz?tom, majd azonnal visszaz?rom.
4) Amikor m?r nagyon bubor?kos, sistereg,
akkor lesz?r?m ?s csatos ?vegbe t?lt?getem.
5) Fogyaszt?sig h?t?be tartom.
Figyelem!
Allergi?sok, vir?gporra ?rz?kenyek legyenek el?vigy?zatosak!
Tej?rz?kenyek, ?rtelemszer?en a sav?t ne alkalmazz?k.
K?zben k?sz?tettem egy ?sszefoglal? ?r?st, itt tal?lod:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.com/2019/06/probiotikus-fermentalt-italok-hazilag.html
A blog tartalma (sz?veg ?s k?pek) jogilag v?dett,
k?rlek idevezet? linkkel oszd meg!
K?sz?n?m.
Moln?r ?gi/M?gi, a blog szerz?je
Moln?r ?gi/M?gi, a blog szerz?je