Aj?nl?: Livello ?telfut?r
sponsored links
Meddig vagy k?pes elmenni egy j? olasz pizz??rt? Nem egy h?tv?gi olasz kiruccan?sra gondolok, hanem kis haz?nk berkein bel?l. Aj?nl?s ?tj?n szerezt?nk tudom?st a cegl?di Livello ?telfut?rr?l, ahol n?polyi t?pus? pizz?kat, illetve fantasztikus t?szt?kat k?sz?tenek.
V?gre egy vid?ki, olasz ?tterem, ahol t?nylegesen azt kapod, amire v?gysz. Olasz alapanyagokkal dolgoznak, fat?zel?s? kemenc?t haszn?lnak ?s vett?k a f?radts?got, hogy N?polyban kitanulj?k a pizza k?sz?t?s fort?lyait, amir?l az oklev?l ott d?szeleg a pulton. M?lt?n b?szk?k lehetnek magukra!
Mi?rt j? a pizz?juk? V?lem?nyem szerint a j? pizza lelke a t?szta, a teste a paradicsomsz?sz, az i-n a pont pedig a sajt. No meg persze, hogy nincs agyonv?gva tem?rdek felt?ttel, ami elnyomja az alap?zeket.
A Livello-ban a t?szta sz?le vastag, a k?zepe v?kony, puha ?s ropog?s, egyszer?en nem tudsz betelni vele. A paradicsomsz?sz nem a savany? gazdas?gos verzi?, hanem selymesen paradicsom ?z?. A sajt pedig?. fior di latte sajtot haszn?lnak, ami egy kiz?r?lag teh?ntejb?l k?sz?lt k?l?nlegesen l?gy mozzarella, csod?latos...
A m?r eml?tett fat?zel?s? kemenc?ben, 450 - 500 fokon 1 perc alatt s?lnek meg a pizz?k. S?t?s k?zben forgatj?k a pizz?kat, hogy a sz?le egyform?n ropog?s legyen.
Margherita |
Napoletana |
A pizz?k mellett t?szt?kat is k?n?lnak. K?stoltunk m?r t?bbf?l?t, nem tudsz belek?tni, meg persze nem is akarsz. Nincs t?ltolva a sz?sz, romm? f?zve a t?szta, az ?zek a hely?k?n vannak. A carbonara szerencs?re sosem l?tott tejsz?nt?.csak toj?st, pecorino-t, szalonn?t, fokhagym?t ?s egy kev?ske t?sztaf?z? vizet. Az olasz konyha nem bonyolult, az alapanyag a l?nyeg, ha az rendben van, akkor a legegyszer?bb dolgokb?l is csod?kat lehet k?sz?teni.
Most k?t ?jdons?got k?stoltunk: paradicsomos
fekete kagyl?s spagettit ?s paradicsomos tejsz?nes lilahagym?s sonk?s penne-t.
Spaghetti Alla Cozze |
Mezze penne Al Baffo |
Egyetlen ?dess?get k?n?lnak: a kr?mes, olasz desszertet, amit a piszt?cia tesz k?l?nlegess?: piszt?ci?s tiramisu-t. Mit is mondhatn?k r?la, miut?n k?tszer meghalt?l a pizz?t?l vagy a t?szt?t?l ?s ?gy ?rzed, hogy m?r egy falat se megy le, akkor j?n a mer?nylet? l?gy kr?m, ami nincs t?l cukrozva, a puha, de nem sz?t?zott pisk?ta ?s a piszt?cia kr?m a tetej?n? a nem b?rod abbahagyni kateg?ria, mert egyszer?en nem hiszed el, hogy ilyen van!
Tiramisu Pistacchio |
K?l?n ?r?m a sz?momra, hogy nem a f?v?rosban, hanem vid?ken er?s?tik a j?, olasz pizza vonalat. A Livello-t?l rendelhet?nk otthonra is ? term?szetesen Cegl?dre -, de mindannyian tudjuk, hogy az igazi ?lm?nyt, helyben fogyaszt?s eset?n ?lhetj?k ?t. Ak?rmennyire j? is a pizza a sz?ll?t?s ok?n, vesz?t a min?s?g?b?l. Tisztelj?k meg ?ket ?s a pizz?t annyira, hogy be?l?nk hozz?juk (2700 Cegl?d, Malomt? sz?l 33/A; a volt ?SZ tenisz klub, jelenleg ez is van m?g ki?rva, de dolgoznak a c?gt?bl?n).
?szint?n rem?lem, hogy egyre t?bben fogj?k felfedezni ?s megszeretni a Livello-t, mert meg?rdemli! Csak ?gy tov?bb!