A zs?roskeny?r, ami soha nem l?tott zs?rt
sponsored links
Ism?t a Vegavar?zs blogr?l hoztam egy receptet (annyira onnan hoztam, hogy Hemangi ?r?s?t pakoltam ide m?sol?s-beilleszt?ssel, ?s csak egy nagyon minim?lis v?ltoztat?st csin?ltam a beilleszt?s ut?n).
Kedves olvas?, tudom, hogy ott vesz?tem el a figyelmedet, amikor az ?ltal?noss?gban haszn?lt alapanyagokon t?li hozz?val?t megpillantod, de l?gy bizalommal, ?s b?tran pr?b?ld ki. Fill?rekb?l megvan (m?g a bolti v?ltozata igencsak nem p?nzt?rcabar?t), ?s garant?lt a siker, mivel nagyon finom, r?ad?sul nagyon egyszer? megcsin?lni.
Hozz?val?k:
25 dkg k?kuszsz?r (k?kuszolajnak is nevezik)
4 ek ol?vaolaj
3 db aszalt paradicsom (elhagyhat?)
1 db kisebb paradicsom (elhagyhat?)
1 ek pir?tott, ?r?lt szez?mmag (sima szez?mmagot egy tapad?sg?tl?val bevont serpeny?ben gyorsan meg lehet pir?tani)
1 kis gerezd z?zott fokhagyma (vagy 1 kk aszafoetida , ?n ezt haszn?ltam)
? kk ?r?lt feketebors
1 kk (f?st?lt) ?despaprika
2 kk s?
Egy l?bosban felolvasztunk 4 ek k?kuszzs?rt, ?s megpir?tjuk benne a fokhagym?t. Robotg?pbe tessz?k az ?sszes hozz?val?t (a fokhagym?s zsirad?kot is), ?s sim?ra mixelj?k. R?gt?n fogyaszthat?. ?rdemes h?t?ben tartani, mert a k?kuszzs?r mindig szobah?m?rs?kletet vesz fel, ?gy pl. a ny?ri melegben foly?kony pecsenyezs?runk lenne.
Hozz?teszem, hogy hetekig el?ll? cucc, ezt ?n ?pp egy h?napja csin?ltam ?s ugyanolyan finom, mint aznap volt.
Ha tetszik a recept ?s ?rdemesnek tal?lod r?, k?rlek oszd meg a k?z?ss?gi oldalakon, h?tha m?s is haszn?t veszi.