A zakuszka örmény gyökerei
sponsored links
Ha az ember testvére kulturantropológus, befõzés közben sokat megtudhat arról, amit eszik. Így történt nálunk is: a húgom, aki egyébként nem nagy híve a befõzésnek, a múlt héten fûtés helyett ezt a programot találta ki magának. Hogy ne unatkozzon közben, felelevenítette a boldog egyetemi éveket, és az erdélyi terepmunkát: így megismerkedhettem a felhasznált zöldségfélék, és a recept eredetével. Míg érlelõdött bennem a gondolat, hogy könyvet kellene írni a témáról, elkészült a padlizsános zakuszka, és részt vehettem a dunsztolásban. Mivel közben kiderült, hogy babos és gombás változat is létezik, eldöntöttük, hogy a babosat Tinka, a gombásat én fogom elkészíteni.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb fej hagyma
- 3 buci padlizsán
- 1 kg kápia paprika
- 1 kg paradicsompaprika
Elkészítés: a padlizsánt és a kápia paprikát akár elõzõ nap elkészíthetjük. Én - szabad tûz híján - a sütõben sütöm, minimum egy órát, közben többször megforgatva. A paprikát szintén sütõben megsütöm, s ...