A zakuszka örmény gyökerei

2011-08-01

sponsored links

Ha az ember testvére kulturantropológus, befõzés közben sokat megtudhat arról, amit eszik. Így történt nálunk is: a húgom, aki egyébként nem nagy híve a befõzésnek, a múlt héten fûtés helyett ezt a programot találta ki magának. Hogy ne unatkozzon közben, felelevenítette a boldog egyetemi éveket, és az erdélyi terepmunkát: így megismerkedhettem a felhasznált zöldségfélék, és a  recept eredetével. Míg érlelõdött bennem a gondolat, hogy könyvet kellene írni a témáról, elkészült a padlizsános zakuszka, és részt vehettem a dunsztolásban. Mivel közben kiderült, hogy babos és gombás változat is létezik, eldöntöttük, hogy a babosat Tinka, a gombásat én fogom elkészíteni.

Hozzávalók:

- 3 nagyobb fej hagyma

- 3 buci padlizsán

- 1 kg kápia paprika

- 1 kg paradicsompaprika

Elkészítés: a padlizsánt és a kápia paprikát akár elõzõ nap elkészíthetjük. Én - szabad tûz híján - a sütõben sütöm, minimum egy órát, közben többször megforgatva. A paprikát szintén sütõben megsütöm, s ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/08/01/a_...

sponsored links

Keres?s