A tojás- és a padlizsánkrém jól mutat a füstölt csilis sajtomon

2014-01-07

sponsored links


Kollégista gyerekeim kívánságára, elvihetõ csemegék készültek a konyhámban. A zsidó tojás nagy kedvenc, akkor készítem, ha van jófajta libazsír a háznál. Most volt, meg 30 tojás!. Jó étvágyú gyerekeim vannak:-)

Zsidó tojás

Hozzávalók:
30 db tojás
3 fej hagyma
15 dkg libazsír
só, bors, mustár, õrölt paprika ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat keményre fõzöm, lehéjazom és negyedekbe vágom. Hozzáadom a felkockázott hagymát, a libazsírt és a fûszereket. Villával összekeverem, így még további darabokra töröm a tojást. A gyerekek pirítósra kenik, én a saját készítésû sajtra. 


Padlizsánkrém


Hozzávalók:
3 db padlizsán
1/2 fej lila hagyma
1 db tojássárgája
1 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
só, bors, csipet juharszirup
Elkészítése:
A sütõ rácsára fóliát teszek és azon megsütöm a padlizsánokat (elõtte fapálcikával megszúrkodom, nehogy szétrobbanjon ), aztán félbevágom, lehéjazom és egy fa késsel pépesítem. Míg hûl, apróra vágom a hagymát és elkészítem a majonézt. A tojás sárgájához vékony sugárban adagolva keverem az olajat, addig keverem, míg jó kemény krém lesz, aztán hozzáadom a sót, a borsot, a fél citrom levét és a juharszirupot. Végül fakanállal összekeverem a padlizsánt, a hagymát és a majonézt. 

Folytats a blogon ... hangoskodo.blogspot.com/2014/01/a-toj...

sponsored links

Keres?s