a szõlõ, ha savanyú

2010-09-16

sponsored links

nagy híve vagyok az aktuális szezonban termõ zöldségek, gyümölcsök felhasználásának. mostanában a piac tele van szilvával, szõlõvel (meg még egy csomó mindennel, de nekem most ez a két kattanatom). szõlõt eddig még nem használtam semmire, csak megettem, vagy borként megittam. most viszont elkezdett érdekelni a többi felhasználási lehetõség. ez irányú kutakodásaim eredményeképp rátaláltam egy nagyszerû oldalrara, és abban sok-sok zseniális recept között erre az ötletre. a folytatást azt hiszem, mindenki tudja, a végeredmény alább olvasható..

savanyított szõlõ




hozzávalók:
(1/2 l-es üveghez)

kb 300 g piros és rozé szõlõ vegyesen
200 ml fehér borecet
3-4 púpos ek cukor
1 1/2 tk mustármag
1 1/2 tk borókabogyó
1 tk fekete bors
1 rúd fahéj
2+1 szál rozmaring
1/4 tk só




a szõlõt megmostam, leszemeztem, és az üvegbe tettem 1 rozmaringszál társaságában.
egy kis lábosban a többi hozzávalót felforraltam, és kihûtöttem. a rozmaringágakat kivettem, és ráöntöttem a szõlõre.
legalább 8 órán át hagyjuk a hûtõben. én sajtokkal fogom enni, illetve salátába. egyéb ötleteket szívesen fogadok!




Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/09/s...

sponsored links

Keres?s