A r?ntotta, ami sose l?tott toj?st

2022-05-01

sponsored links

?gy ?rzem, egyre ?gyesebb vagyok a  csicseribors?liszt-r?ntotta s?t?s?ben.
Erre m?r azt is ki merem mondani, hogy majdnem t?k?letes. A c?lk?z?ns?g legal?bbis t?k?letesnek nevezte.


Hozz?val?k (ketten ett?k ezt az adagot)

az alap:
  • f?l b?gre csicseribors? liszt
  • 1 b?gre v?z
  • 2-3 ev?kan?lnyi s?r?leszt? pehely (a liszt mennyis?g?nek a fel?ig elmehetsz)
  • kev?s fekete s? (nem fontos, csak abban az esetben, ha szeretn?d, hogy toj?sos ?ze legyen)
  • egy nagyobb csipet s? (amilyet haszn?lsz)
  • kev?s kurkuma (a sz?ne miatt)
  • kev?s zsirad?k
a turb?:
  • egy kis fej v?r?shagyma finomra apr?tva
  • 2-3 szeletol?va?olajban eltett aszalt paradicsom ?s az olaj, ami kij?n vele az ?vegb?l
  • p?r szelet gomba (ez most konzev csiperke volt)
  • kev?s (frissen) ?r?lt bors
Ahogyan csin?ltam:

El?sz?r a lisztet, a vizet a fekete s?t, a kurkum?t ?s a s?r?leszt?pelyhet kevertem ?ssze.

Nagyon apr?ra kock?ztam a hagym?t ?s egy tapad?sg?tl?val bevont serpeny?ben, a felforr?s?tott olajokon p?rolni kezdtem, s?val, hogy a nedvess?gtartalma kiold?djon ?s ne piruljon azonnal. R?tettem gomb?t (ha nyerset haszn?lsz, hagyd egy kicsit p?rol?dni), a felkock?zott paradicsomot, j?l ?tforr?s?tottam, borsoztam, ?s r??nt?ttem a lisztes kever?ket.

P?r m?sodpercig er?s l?ngon hagytam, azt?n takar?kra vettem. Ahol szil?rdulni kezdett a sz?le, al?ny?ltam, ?s ?tford?tottam azt a r?szt, aminek m?r az alja pirult volt. Ezt mindaddig ism?telgettem, am?g az eg?szet ?t nem ford?tgattam, ?gy nagyon sz?p sz?nhat?st ?rtem el, valamint a puha ?s a pirult r?szek sz?pen v?ltogatt?k egym?st.
FONTOS: nem szabad kisz?r?tani (csak, ha ?gy szereted), v?ltozatos az ?ze ?s rusztikus a kin?zete, ha ezek a puha ?s pirult ?zek ?s kin?zetek v?ltakoznak.


Sok-sok z?lds?g volt hozz?.

K?rlek, ha ?rdemesnek l?tok, ?rdekesnek, vagy hasznosnak tal?lod, oszd meg, hogy m?sok is l?ss?k.





Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2022/...

sponsored links

Keres?s