A nyáron eltett lecsóm....
sponsored links
Úgy képzeljétek el, hogy csak most elõször bontottam fel a saját eltevésû lecsómat, igaz most rögtön két üveggel.
Paradicsomlét még egyet sem, pedig de szeretem meginni is, csak úgy, meg paradicsomlevesnek is.
Az igazság az, hogy mint múzeumi kiállítási tárgyakat úgy nézegetem az üvegeimet a kamrapolcon lett légyen az lekvár vagy savanyúság vagy lecsó vagy paradicsomlé.
Vagy mint egy tájképet.
Büszkén és gyönyörködve.
És nem bontok fel semmit, eddig eszembe sem jutott.
Asszem nem vagyok komplett.
Szóval felbontottam, hagymát dinszteltem alá, jó sokat, majd ráborítottam a két üveggel és hagytam összepárolódni, mert az én eltevésemben félig nyers a lecsó, hogy pont ilyenkor kelljen összefõzni roppanósan puhára, a végén hozzá a virsli, vagy debreceni és kész.
Ja és kellett bele egy fél teáskanálnyi erõs pista.
Egyszerûen csodás íze volt, igazi nyári, édes paradicsom és friss paprika íz.
Köretnek tarhonya lett tálalva.
Akkora adagot bevágtam, hogy most csak pihegek.
Nagyon finom.
Minden évben muszáj eltenni, mert ez így az igazi.