A nyár kenyere: Aszalt paradicsomos focaccia
sponsored links
A tökéletes vacsora valami ilyesmi, egy ráérõs nyári estén. Félreértés ne essék, nem kell mindenkinek ráérni, elég csak annak aki elkészíti, illetve az is csinálhat mást amíg kel a tészta, de ugye gazda szeme hizlalja a jószágot, így érdemes, és kell is gyönyörködni a növekvõ tésztában.
Annyira szépen kelt ez a tészta, hála a napsütésnek, a melegnek, és a jóféle lisztnek, hogy csupa pókhálószerû képzõdmény volt az egész, amikor kivettük a tálból kelés után. Jó hír: -ezt majdnem el is felejtettem- nem kell dagasztani a tésztát, ami azt jelenti, hogy nagymamák, teniszkönyökösök, vagy kenyérsütõgép nélküliek is ugyanolyan eséllyel indulnak ezért a csodás élményért.
Konkrét javaslattal nem szolgálhatok, de gondolom érdemes lehet hozzá felbontani egy üveg bort is, azt hiszem illene hozzá. A hangulathoz legalábbis mindenképpen.
A napfény íze ebben a focacciában is benne van, az aszalt paradicsom teszi, amit a tetejére tettem pürésítve. A tészta pedig könnyû, levegõs, és ropogós.
Hozzávalók:
270ml meleg víz ...