A mi kenyerünk

2010-10-27

sponsored links

Napi rutinná vált a kenyérsütés, mégis minden alkalommal lenyûgöz a végeredmény, én, aki semmit nem tudtam sütni vagy fõzni, képes vagyok rá!
Nálunk ez a kenyér készül rendszeresen. Én is, éppen úgy, mint sokan mások, Limara útmutatásai  alapján készítem mostanában a kenyereket. A kenyér állagával régen sem volt baj, csak a héj soha nem sikerült olyan jól, amilyenre én szerettem volna. Limaránál olvastam, hogy bespricceli a jénai tetejét vízzel. Akkor jöttem rá, hogy valószínûleg a gõz a titka annak, hogy a kenyérhéj ropogós, repedezett legyen. És mióta így készítem, azóta kifogástalan, olyan, amilyet mindig is szerettem volna.
A dagasztást kenyérsütõ géppel végeztetem el.
Berakás sorrendjében a recept: (még régen olvastam valahol, de már nem emlékszem, hogy hol)

2,5 dl víz
2 evõkanál olaj
1 evõkanál ecet
1 csapott evõkanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztõ
50 dkg liszt

Dagasztás után megformázom, a tetejét alaposan bevágom, sütõpapírral bélelt jénaiba teszem, duplájára kelesztem. Ha kész, a jénai tetejét bespriccelem vízzel és forró sütõben megsütöm.

Kelesztés közben:

Kész a kenyér:




?Az állaga finom, puha, a héj pedig ropogós. Általában nem éri meg a másnapot :)

Folytats a blogon ... marcella-kiterdekel.blogspot.com/2010...

sponsored links

Keres?s