A legpuhább mézeskalács

2010-12-17

sponsored links

Hozzávalók:

25 dkg méz
10 dkg margarin
12 dkg cukor
4 tojás
csapott evõkanál szódabikarbóna
50 dkg liszt + liszt a szaggatáshoz is
15 g mézes fûszerkeverék
pici tej
dió a tetejére

Elkészítés:

A mézet felmelegítünk, feloldunk benne a margarint, majd a cukrot. Ha már nem meleg annyira, adunk hozzá 1 egész tojást és 3 tojássárgáját, 1 csapott evõkanál szódabikarbónát, belekeverjük a lisztet, kevés tejet és a fûszerkeveréket.
Simára gyúrjuk, egy éjszakán át hûvös helyen pihentetjük. Másnap jóóó lisztes táblán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, szaggatjuk. A lisztet ne sajnáljuk hozzá, sokat felvesz még, könnyebb vele dolgozni. 
A kiszaggatott mézeskalácsot nem sûrûn rakodva kivajazott tepsire rakjuk, tetejét tejfölös tojássárgával vagy simán csak a megmaradt fehérjével kenjük meg és dióval, stb. díszitjük.
Elõmelegített sütõben kivajazott tepsin kb. 170 fokon 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.

A mézeskalács azonnal puha lesz, nem kell éveket fémdobozba zárni almagerezdek mellé, hogy azzá váljon :).



Folytats a blogon ... 5balkez.blogspot.com/2010/12/legpuhab...

sponsored links

Keres?s