A legjobb vegános paller

2010-04-10

sponsored links

Sokáig kísérleteztem a vegános palacsintákkal, próbáltam például ezt, finom de valahogy mégse az igazi, sütés közben sokat zsugorodik és belül gyakran nyers marad. Legalábbis az a verzió, amit az arányok méregetése nélkül összeönteni szoktam volt.
Aztán olvastam valahol, hogy rizstejjel az igazi a vegán palcsinta és mikor külföldön éltem ahol nem aranyárba mérik a rizsrtejet, ki is próbáltam, de nem sikerült, égett, ragadt, szétjött. Lehet azért, mert nem teflonos volt a seprenyõm bár a tojásos paller simán megsült abban is olaj nélkül.
Végeredményben a nélkülözés vitt rá, hogy kipattanjon a fejembõl a házi rizstejes vegános paller ötlete, nagyon egyszerû, gazsadásos, nem kell hozzá semmilyen különleges jellegzetesen vegános hozzávaló és sokkal gazdagabb íze van, mint a sima vegános plalerek. Így csinálom:

2 evõkanál rizset fölteszek bõ vízben (3-4 dl) szétfõni. Ha már nagyon puha, kicsit hûtöm, majd összeturmixolom, hogy opálos nyálkás izé legyen. Ez lesz a palacsintánk kötõ- és ízanyaga, a tej és a tojás is egyben.

Az opálos nyálkás rizsnyálkához adagolok:
- fél evõkanál cukrot
- egy kávéskanál sót
- 30 dkg lisztet (teljes is lehet meg vegyesen is)
- egy teáskanál sütõport vagy késhegynyi szódabikarbónát [Milyen hülye mértékegység már ez a késhegynyi? Milyen nagy lehet egy késhegy? Meg lehet mászni?]
- kb. fél dl olajat
- kb. 1,5-2 dl szódát
- annyi vizet, ami a megfelelõ állaghoz kell. Legyen olyan palacsintatészta sûrûségû.

A serpenyõbe már nem teszek olajat.

Egyetlen hátránya az egyébként kiváló vegános palacsintának, hogy kissé színtelen. Ha valakit ez nagyon zavar, javaslom, hogy inkább csukott szemmel egye, mintsemhogy ételfestékkel.


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s