A legjobb almás rétesem
sponsored links
Kissé összejött minden mostanában, most nézem csak, hogy az elõzõ bejegyzés majd egy hónapja volt. Azóta tartogattam a legutolsó almás rétesünket, valahogy nem sikerült megírnom. Szóval jobb késõbb mint soha, az eddigi legjobb almás rétesem következik.
Talán mert igazi "nyiregyi" volt az alma, vagy mert rum is került bele, vagy mert a lapokat megkentem vajjal és tejföllel is, vagy a barnacukor, nem tudom, mindenesetre pont olyan lett amilyet akartam. Bármikor bevethetõ téli desszert azt hiszem, mi is gyorsan megcsináltuk egymás után kétszer is.
Hozzávalók, két rúdra
1 csomag réteslap,
Két-három evõkanálnyi aprított mandula, megpirítva, durvára törve,
Két-három evõkanálnyi zsemlemorzsa,
100 g vaj,
200 g zsíros tejföl,
1,2 kg alma, vegyesen,
120 g cukor ...