A legfinomabb kelttészta:...fánk

2011-08-09

sponsored links

Gyors fánk eperpürével

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró,

25 dkg liszt,

2 tojás,

10 dkg porcukor,

2 cl rum,

késhegynyi szódabikarbona,

reszelt citromhéj,

csipetnyi só,

a kisütéshez olaj,

a szóráshoz fahéjas porcukor.

 

Az eperüréhez:

30 dkg eper, vagy mélyhûtött vegyes piros bogyós gyümölcs

1 dl tejszín,

4 dkg porcukor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbonával. Az egészet ...


Folytats a blogon ... martonjanos.blog.hu/2011/08/09/a_legf...

sponsored links

Keres?s