A klasszikus olasz: Pasta alla Carbonara
sponsored links
Bizonyos kultúrák zsenialitása abban rejlik, hogy a lehetõ legegyszerûbb alapanyagokból a lehetõ legfinomabb fogást varázsolják az asztalra. Számomra ilyen az olasz konyha: vesz ezt-azt, fazékba dobja, és csiribú-csiribá, megtörténik a mágia: hatalmas tálakban pillanatok alatt laktató, finom, élettel teli ételek gõzölögnek.
A carbonara pontosan így készül. Szalonna, tojás és fekete bors szentháromságából. Az alkímiát, ahogy a nyers tojás selymes tésztaszósszá lényegül, elvégzi a természet.
Ajánlható kezdõ szakácsoknak, idõhiánnyal küszködõknek, gyakorlatlan konyhatündéreknek, éheseknek, alacsony költségvetéssel rendelkezõknek, tésztaimádóknak, csábítóknak, olasz-rajongóknak... egyszóval mindenkinek!
Hozzávalók 2 személyre:
300 g tészta (szerintem a legjobb spagettivel, de amikor a fotó készül, csak mini-makaróni volt itthon)
5 szelet füstölt húsos szalonna
3 tojás sárgája
frissen õrölt fekete bors
hogy fokozzuk az élvezeteket: ...