A GBT legjobb sütije!

2010-12-16

sponsored links

Szerintem.

Nehéz volt ezt ilyen kategorikusan leírni, mert számos finomságot volt szerencsém megízlelni szombat este, mégis mikor kicsi vú rugelach-ját megkóstoltam, tudtam ezt nekem is meg kell sütnöm. Hamar-hamar!
Csupa olyan van benne, amit nagyon szeretek, így hiába sorakoznak a receptek a fejemben megvalósításra várva, kicsi vú receptje beelõzött. 

És mondhatom, itthon is nagyon jól sikerült!

n.t. távol van, így kollégáim fogják tesztelni, remélem nekik is ízleni fog! :)

Málnás-diós kiflik

Hozzávalók 32 db-hoz:
  • 12 dkg natúr krémsajt (nálam ALDI Soft Cheese)
  • 12 dkg margarin
  • 3 ek kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • porcukor a tetejére

  • 4 púpos ek málnalekvár
  • 6 tk nádcukor
  • 2 tk õrölt fahéj
  • 1 marék mazsola (én az egyik adagból kifelejtettem)
  • 40 g apróra vágott dió

Elkészítés:

A cukrot habosra keverem a robotgépben a puha margarinnal, majd hozzáadom a krémsajtot is. A lisztet apránként adagolom hozzá és egy csipet só is jöhet bele. A ragacsos tésztát egy éjszakára a hûtõbe teszem.

Másnap ketté választom a tésztát és külön-külön készítem el, amíg az egyikkel munkálkodom, a másik a hûtõben várakozik.

Liszt segítségével kinyújtom a tésztát. (30-35 cm-es átmérõ) Éles késsel 16 egyenlõ körcikkre vágom a tésztát.

A töltelék hozzávalóinak a felét használom fel az elsõ tésztaadaghoz. A két evõkanál lekvárral megkenem a tésztát, megszórom a pirított dióval, nádcukorra, fahéjjal és az apróra vágott mazsolával.

Feltekerem a cikkeket a szélesebb végüktõl indulva és elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Tálaláskor meghintem porcukorral.



Eredeti recept: kicsi vú

Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/12/gbt-l...

sponsored links

Keres?s