A füstöltlé
sponsored links
Talán már említettem, hogy én sohasem öntöm el a füstölt hús fõzõlevét. Hihetetlenül finom íz és aromaanyagok vannak ebben a "semmi" kis löttyben. Nagyon jól felhasználható fõzelékek, levesek, katt. vagy akár tészta fõzéshez is (ez most jutott eszembe, legközelebb így fogom készíteni a tésztám :).
Nem kell attól tartani, hogy túl füstös lesz tõle a vele készült étel, de mégis ott lesz az a picike plussz amitõl más lesz.
Na, kérem! én most a burgonyát fõztem meg a füstölt csülök fõzõlevében és Õrülten Jó burgonyasalátát készítettem belõle maradék (tudom ez nálam hihetetlen) csülökkel.
Aztán elgondolkodtam, mi lenne ha ezt a levet sem önteném el... az én Drága mamikám nem szokta elönteni a héj nélkül fõzött burgonya levét, hanem egy fini levest fõzött belõle.
OLAJOS BURGONYASALÁTA,
KÖRTÉVEL ÉS CSÜLÖKKEL
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
25 dkg fõtt füstölt csülök (inkább csak a húsos része)
20 dkg körte
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl napraforgó étolaj ...