A francia dili, azaz a macaron...

2018-07-27

sponsored links

Az igazs?g az, hogy az ?vek alatt t?bbsz?r nekiestem a Macaron k?sz?t?snek, de soha nem siker?lt v?llalhat? form?ban. Azt?n az id?n a kisl?nyom sz?let?snapj?ra mindenk?ppen szerettem volna elk?sz?teni, ?gy ?sszeolvastam t?bb t?z receptet, f?rumot, sz?val t?j?koz?dtam rendesen.
Most szeretn?m megosztani veletek, hogy mi az ami nekem bev?lt, nem mondom, hogy r?j?ttem a szent Macaron titokra, de nekem az al?bbiakat betartva mindig j?l siker?l... Pr?b?lj?tok ki h?tha n?latok is m?k?dik... v?rom a visszajelz?seket! :)


A tippek amelyek ?gy ?sszess?g?ben bev?ltak:


  • nagyon kev?s sz?nez?k ( tal?n e miatt sem annyira ?l?nk a sz?n, mint a megszokott, vagy gyenge volt az ?telfest?kem, de akkor is betartottam, az "egy csepp" szab?lyt
  • l?gkever?ses s?t? haszn?lata
  • pontosan, m?r-m?r patika m?rleggel val? kim?r?se a hozz?val?knak
  • ne f?zz?nk semmit p?rhuzamosan a macaron k?sz?t?s?vel, s?t ha p?r?s a lak?sban a leveg?, el?tte ink?bb p?r?tlan?tsunk, a p?r?t?l ugyanis ?sszeesik a macaron
  • szilikon macaron s?t?lap 
Hozz?val?k, kb 24 dbhoz:
  • 10 dkg mandulaliszt - nekem a boltival jobban m?k?d?tt mint amit ?n itthon k?sz?tettem mandul?b?l
  • 10 + 5 dkg porcukor 
  • 7 dkg toj?sfeh?rje
  • f?l k?v?skan?l sz?dabikarb?na
  • csipet s?
  • 1 mokk?skan?l citroml? ( elhagyhat?)
  • 1 csepp ?telfest?k
  • 1 csepp van?liaaroma ( m?s aroma is lehet)
Kr?m hozz?val?i:
  • 5 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek tejsz?n
  • 1 kiskan?l van?liaaroma - de itt az ?zes?t? v?ltozhat a macaron f?ggv?ny?ben
  • csipet s?




El?k?sz?letek:
  1.  A s?t?t meleg?ts?k el? 150 fokra. Egy tepsibe helyezz?k bele a szilikon form?t.
  2.  A mandulalisztet az 5 dkg porcukorral apr? lyuk? szit?n szit?ljuk ?t. Nagyon fontos l?p?s, nem el?g ha csak ?sszekavarod! Szit?ld ?t!
Elk?sz?t?s:
1. A toj?sfeh?rj?b?l robotg?p seg?ts?g?vel, k?zepes fordulaton k?sz?ts?nk kem?ny habot. Kever?s k?zben sz?rjuk hozz? a sz?dabikarb?n?t, s?t ?s a  10 dkg porcukrot.
2. Ezt k?vet?en adjuk hozz? a sz?nez?ket, citromlevet ?s van?liaarom?t. -ebben a sorrendben!
3. Azt?n ?vatos mozdulatokkal kavarjuk hozz? apr?nk?nt az ?tszit?lt mandulalisztet, ?vatosan de alaposan kavarjuk ?t a massz?t. 
4. Nyom?zs?kba t?ve nyomjunk kis korongokat a macaron forma k?r?csk?ibe, ne t?l sokat, ne folyjon ?t a k?r perem?n.
5. 20 percig s?ss?k(sz?r?tjuk) a macaronokat, majd hagyjuk teljesen kih?lni ?s azt?n t?lts?k meg a k?v?nt kr?mmel.
6. Kr?m k?sz?t?se:  A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd sorban hozz?kavarjuk a tejsz?nt ?s a van?liaarom?t. Alaposan ?sszekavarjuk ?s k?sz is. 
7. Ha kih?ltek a macaronok t?ltsd meg ?ket! 

8. Term?szetesen a k?m b?rmi lehet amit szeretn?nk, az m?r nem rontja el a t?k?letesre s?lt makaronokat: olvasztott csokol?d?, k?v?s kr?m, b?rmilyen vajas tortakr?m...


Folytats a blogon ... appleamaretto.blogspot.com/2018/07/a-...

sponsored links

Keres?s