A Francia csodaszendvics - Croque Monsieur
sponsored links
Ez a szendvics egy tipikus példája a kóstólás és szerelem elsõre talalákozásra. Talán az egyik legismertebb szendvics a hot dog, a hamburger és a philly cheese steak után, vagy között? Hát szerintem európai szemszögbõl nézve talán csak az olasz panini, ami még híres szendvicsnek mondható.
Mindenesetre én nagyon szeretem fõként azért, mert ha vendégek vannak egy tökéletes reggli lehet hamarabb elõ lehet készíteni viszonylag nagy mennyiségben is és majd csak be kell indítani a grillt és pa perc alatt kész a csoda.
Hozzávalók:
- 2 evõkanál vaj
- 2-3 evõkanál liszt
- 500 ml tej
- 1 tojássárga
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 8 szelet toast kenyér
- 4 szelet sonka
- 4 szelet valamilyen puhább sajt, például: Gauda, Edam vagy Trappista
- Ha nem lerben, hanem serpenyõben szeretnénk sütni, akkor vaj a sütéshez
Elkészítés:
A vajan kisebb lángon megolvasztjuk, belekavarjuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük a tejet, de úgy hogy közben a szósz ne csomosódjon össze. Folyamatos láng felett kevergetjül míg besûrûsödik, közbe bele kavarunke egy kis sót, borst esetleg egy kis szerecsendiót. Ha már eléggé sûrû a szósz akkor levesszük a lángról és belekarjuk a tojássárgát és a mustárt.
Megkenjük, mind a 8 szelet kenyeret a szósszal, majd négyre rátesszük elõször a sonkát, majd a sajtot és a megmaradt négy szelet kenyeret szembefordítjuk a sajttal. Az 1gy elkészült szendvicseket vagy lerben sütõpapírin, GRILL fokozatos párpercig sütjük vagy pedig serpenyõben vajban.
Jó étvágyat!