A fincsi gyors briós

2010-04-11

sponsored links

Lassan egy hete lesz annak, hogy elolvastam Judit briós receptjét. Annyira megtetszett, hogy azt mondtam azt még aznap elkészítem. Megvettem a hozzávalókat, márcsak az estét kellett, hogy megvárjam, hisz ez egy olyan kis sütike, amit tényleg öt perc alatt összedob az ember, bedugja a sütöbe, reggel míg a kávé meglesz össze is lehet állítani.

Íme a hozzávalók:

2 tojás
3 ek porcukor
30 dk liszt
12 dk vaj (én margarinnal helyetesítettem)
élesztõ
2-3 ek tej

A tojásokat a porcukorral összekeverjük, az élesztõt a meglanygyositott tejbe elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A vajat felolvasztjuk (érdemes vajjal csinálni, mert enyhém érzõdik a margarin íze), közben a lisztet és egy csipetnyi sót elkeverünk a masszával és hozzáadjuk az élesztõs tejecskét. Fakanállal összedolgozzuk, kissé ragacsos lesz az állaga, de ahogy Judit írta, nem kell megijedni, hisz ilyennek kell lennie és bedugjuk a hütõbe.

Másnap reggel kinyujtottam a tésztát, egyharmadát levágtam és rászortam egy kis diós-cukros keveréket, feltekertem a tésztákat és 2-3 ujjnyi vastagságúra felszeltem. Egy kicsit kilapítottam õket, beleraktam a sütõpappírral kibélelt tepsikbe, megkentem egy kis tojássárgájával és megszortam cukorral és bedugtam az elõmelegített sütõbe, 15- 20 perc alatt meg is lett.
Nagyon fincsi lett, most is azt majszolgatom a kávémmal együtt (aki képre kiváncsi, megkérem nézze meg Judit blogján lévõ képet, pont ugyanolyn lett nekem is.) :D

Folytats a blogon ... izakonyha.blogspot.com/2010/04/fincsi...

sponsored links

Keres?s